Officiële Twitter-applicatie nu in de Android Market

Redactie
1 mei 2010, 0:36
1 min leestijd
Officiële Twitter-applicatie nu in de Android Market
twitter android

Vandaag heeft Twitter bekendgemaakt dat ze hun eerste Android-applicatie in de Market hebben uitgebracht. Om te kunnen gebruiken heb je Android 2.1 of hoger nodig. Met Twitter voor Android kun je al je bestaande contactpersonen synchroniseren. In een blogposting op het Twitter Blog gaat het team er uitvoerig op in dat we allerlei dingen op mobiele telefoons uitwisselen. Samen met het Android-team hebben ze deze applicatie gemaakt. Het uitwisselen van een link of foto is erg simpel, net als het lezen van tweets. Via de homescreen widget heb je altijd zicht op je tijdlijn. Je kunt ook je locatie tweeten op een kaart of kijken wat de laatste tweet van een vriend uit jouw adresboek was.

Ondersteuning voor Google Talk en andere applicaties die de Android QuickContact-balk gebruiken, is er ook. De code van de applicatie zal als open source worden uitgebracht. Volgens het team is dit nog maar het begin; er staan nog meer mooie projecten op de planning.

Lees verder na de advertentie.

Mocht je geen Android 2.1 hebben, dan kun je altijd naar mobile.twitter.com in je mobiele browser gaan of gebruikmaken van de vele andere (niet-officiële) Twitter-applicaties.

Via: Twitter Blog
Tipgever: Erik via Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu