Offtime: ga gemakkelijker even offline met uitgebreide en handige app

Redactie
13 oktober 2014, 12:02
1 min leestijd
Offtime: ga gemakkelijker even offline met uitgebreide en handige app
offtime

Offtime wil je wat meer rust geven. Want hoe je het ook wendt of keert, een smartphone blijft een vreselijke afleiding. “Waarom is het zo moeilijk om gewoon offline te gaan”, vragen de oprichters zich af. “Waarschijnlijk omdat we het gevoel hebben dat we iets missen. Ook wij zijn veel te vaak afgeleid.”

Offtime richt zich daarom op het offline gaan zonder dat je iets mist. Hoe? Door een soort digitale assistente te zijn die al jouw telefoongesprekken en berichten bijhoudt en afleidende apps tijdelijk op stop zet, zodat jij je even op iets anders kunt concenteren.

Lees verder na de advertentie.

Offtime

De app werkt heel simpel: je geeft aan hoelang je offline wilt zijn en de app doet, nadat je wat dingen hebt ingesteld, voortaan automatisch de rest. Offtime laat je bijvoorbeeld automatische antwoorden activeren die mensen ontvangen als ze jou bellen, sms’en of een berichtje of e-mail sturen. Ook is het mogelijk om per app in te schakelen of je deze wilt uitschakelen gedurende de offline-periode.

Mocht je angstig zijn dat je toch een belangrijk telefoontje van je partner mist: je kunt hem of haar gewoon aan de ‘groene lijst’ toevoegen, waardoor specifieke mensen je altijd kunnen bereiken. Daarnaast geeft Offtime een kijkje in jouw smartphonegebruik. Welke apps gebruik je vaak? En hoe vaak check jij je telefoon? Bekijk ook vooral onderstaande video, die de app haarfijn uitlegt.

Download

Offtime is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download Offtime in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu