5 Android-apps om de Olympische Spelen in Rio te volgen

Thomas Haenen
5 augustus 2016, 16:45
3 min leestijd
5 Android-apps om de Olympische Spelen in Rio te volgen

Deze week barst er in Rio weer een nieuwe editie van het grootste sportevenement los. Android Planet heeft vijf Olympische Spelen-apps voor je verzameld, waar je geen evenement mee hoeft te missen.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste Olympische Spelen-apps

Van 5 tot en met 21 augustus zijn er meer dan tienduizend sporters uit ruim tweehonderd landen te vinden in Rio de Janeiro. Zij maken kans op één van de bijna vijfduizend medailles die er te verdienen zijn, verspreid over 28 verschillende sporten. Het is zonder twijfel het grootste evenement van deze sportzomer, maar dat vereist ook enige voorbereiding. Met onderstaande Olympische Spelen apps hoef je niets te missen.

1. NOS

nos-icon

De NOS is tijdens de Olympische Spelen niet alleen uitgebreid op televisie en radio actief, maar ook online. Mocht je nog niet genoeg hebben aan de tientallen uren sport op tv de komende weken, dan kun je in de NOS-app veertien verschillende livestreams kijken. Elke wedstrijd en sport kun je op deze manier volgen, inclusief nabeschouwingen, interviews en meer. Zo hoef je op videogebied geen minuut te missen.

Download NOS in Google Play (gratis)

2. The Olympics

olympics

Kun je toch nog wat vrije minuten vinden tussen al het gesport door? Dan is er de officiële app van het Internationaal Olympisch Comité. Met ‘The Olympics’ kun je terugkijken naar beelden van voorgaande Olympische Spelen. Ook uitslagen en feiten van die edities zijn terug te vinden. Daarnaast kun je je favoriete sporten en sporters volgen om op de hoogte te blijven van hun successen.

De app is niet alleen geschikt voor Rio 2016, maar laat je ook alvast vooruitblikken op de winterspelen in Pyeongchang in 2018. Dat duurt nog wel even, maar The Olympics houdt je op de hoogte over het laatste nieuws en de voortgang van de opbouw.

Download The Olympics in Google Play (gratis)

3. Rio 2016

rio-2016

De Rio 2016-app is gericht op het hier en nu en kan je alles vertellen over deze editie van de Olympische Spelen. Live-updates over alle sporten, inclusief tussenstanden en uitslagen. Ook een uitgebreid medailleklassement is aanwezig, plus achtergrondinformatie over de populairste atleten en evenementen.

Ben je deze maand in Rio de Janeiro te vinden om de Olympische Spelen van dichtbij mee te maken, dan is Rio 2016 ook aan te raden. De app kan je vertellen wat de beste zitplekken zijn in elk stadion en heeft ook leuke tips voor wat er nog meer in Rio te doen is.

Download Rio 2016 in Google Play (gratis)

4. TeamNL

teamnl

Om de vaderlandse trots wat op te wakkeren is er de TeamNL-app. In de ‘Road to Rio’ hield de Nederlandse equipe je de afgelopen weken en maanden op de hoogte over hun voorbereidingen voor de Spelen.

Tijdens de spelen kun je er terecht voor de laatste updates rond Nederlandse sporters, terwijl je via de Fanwall extra aanmoedigingen kunt doorsturen en kunt praten met andere fans. Geinige extra feature: je kunt notificaties instellen voor specifieke sporters. Zo hoef je bijvoorbeeld geen wedstrijd van Dafne Schippers meer te missen.

Download TeamNL in Google Play (gratis)

5. Google en Google Now

google

Eén van de beste Olympische Spelen-apps heb je waarschijnlijk al op zak: via de Google-app kun je de komende weken ook op de hoogte blijven van alle tussenstanden en topscorers. Zoek je in de app op ‘Olympische Spelen’, dan krijg je direct het laatste nieuws in beeld.

Specifieke sporters opzoeken vertelt je wanneer ze in actie komen. Ben je een sportfanaat, dan zal al deze informatie ook al snel opduiken in je Google Now-overzicht. Open je dan Google Now, dan krijg je direct te zien wat er voor die dag op de planning staat.

Download Google in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu