Volg de Olympische Winterspelen in Pyeongchang live met deze Android-apps

Thomas Haenen
9 februari 2018, 11:42
3 min leestijd
Volg de Olympische Winterspelen in Pyeongchang live met deze Android-apps

Vanmiddag barst er in Zuid-Korea weer een winterse editie van het grootste sportevenement los. Android Planet heeft zes Olympische Winterspelen-apps voor je verzameld, waarmee je geen evenement hoeft te missen.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste Olympische Winterspelen-apps

Van 9 tot en met 25 februari zijn er meer dan tienduizend sporters uit ruim tweehonderd landen te vinden in Pyeongchang, Zuid-Korea. Zij maken kans op één van de duizenden medailles die er te verdienen zijn, verspreid over ruim duizend olympische sporten. Het is zonder twijfel het grootste evenement van deze winter, maar dat vereist ook enige voorbereiding. Met onderstaande Olympische Winterspelen-apps hoef je niets te missen.

1. Eurosport

Niet onze eigen NPO, maar Eurosport heeft tegenwoordig alle rechten voor de Olympische Spelen. Wil je echt élke wedstrijd zien, dan moet je dus bij de Eurosport Player zijn.

Die app is gratis maar biedt je wel toegang tot werkelijk élk evenement, van langlaufen tot curling tot de marathonafstanden voor het schaatsen. De app heeft tijdelijk zelfs een specifieke olympische sectie, waar je een overzicht van alle evenementen en video’s.

Download Eurosport Player in Google Play (gratis)

2. NOS

nos-icon

De NOS is tijdens de Olympische Winterspelen niet alleen uitgebreid op televisie en radio actief, maar ook online. Mocht je nog niet genoeg hebben aan de tientallen uren sport op tv de komende weken, dan heeft de NOS tal van experts en commentators in huis om alles te duiden.

Elke wedstrijd en sport kun je op deze manier volgen, inclusief nabeschouwingen, interviews en meer. ‘s Avonds kijk je ook live naar programma’s als Pyeongchang Vandaag en Studio Sportwinter om op de hoogte te blijven.

Download NOS in Google Play (gratis)

3. The Olympics

olympics

Kun je toch nog wat vrije minuten vinden tussen al het gesport door? Dan is er de officiële app van het Internationaal Olympisch Comité. Met ‘The Olympics’ kun je terugkijken naar beelden van voorgaande Olympische Spelen. Ook uitslagen en feiten van die edities zijn terug te vinden.

Daarnaast kun je je favoriete sporten en sporters volgen om op de hoogte te blijven van hun successen. The Olympics houdt je tevens op de hoogte over het laatste nieuws en de voortgang van de opbouw voor de Olympische Spelen van 2020.

Download The Olympics in Google Play (gratis)

4. Pyeongchang 2018

De Pyeongchang 2018-app is gericht op het hier en nu en kan je alles vertellen over deze editie van de Olympische Spelen. Live-updates over alle sporten, inclusief tussenstanden en uitslagen. Ook een uitgebreid medailleklassement is aanwezig, plus achtergrondinformatie over de populairste atleten en evenementen.

Ben je deze maand in Zuid-Korea te vinden om de Olympische Winterspelen van dichtbij mee te maken, dan is Pyeongchang 2018 ook aan te raden. De app kan je vertellen wat de beste zitplekken zijn in elk stadion en heeft ook leuke tips voor wat er nog meer in de omgeving te doen is.

Download Pyeongchang 2018 in Google Play (gratis)

5. TeamNL

teamnl

Om de vaderlandse trots wat op te wakkeren is er de TeamNL-app. In de ‘Road to Pyeongchang’ hield de Nederlandse equipe je de afgelopen weken en maanden op de hoogte over hun voorbereidingen voor de Spelen.

Tijdens de spelen kun je er terecht voor de laatste updates rond Nederlandse sporters, terwijl je via de Fanwall extra aanmoedigingen kunt doorsturen en kunt praten met andere fans. Geinige extra feature: je kunt notificaties instellen voor specifieke sporters. Zo hoef je bijvoorbeeld geen wedstrijd van Irene Wüst meer te missen.

Download TeamNL in Google Play (gratis)

6. Google en Google Now

google

Eén van de beste Olympische Spelen-apps heb je waarschijnlijk al op zak: via de Google-app kun je de komende weken ook op de hoogte blijven van alle tussenstanden en topscorers. Zoek je in de app op ‘Olympische Spelen’, dan krijg je direct het laatste nieuws in beeld.

Specifieke sporters opzoeken vertelt je wanneer ze in actie komen. Ben je een sportfanaat, dan zal al deze informatie ook al snel opduiken in je Google Now-overzicht. Open je dan Google Now, dan krijg je direct te zien wat er voor die dag op de planning staat.

Download Google in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu