De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Onderwijs-app Khan Academy helpt je om van alles te leren

Redactie
2 oktober 2015, 10:12
2 min leestijd
Onderwijs-app Khan Academy helpt je om van alles te leren

Khan Academy voor Android is pas een week uit, maar nu al meer dan 50.000 keer gedownload. De app biedt een platform voor ruim  10.000 lessen die Salman Khan heeft verzameld sinds hij in 2004 begon met bijles geven aan zijn nichtje. De lessen zijn gratis, maar van hoge kwaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Toen Khan merkte dat zijn lessen wiskunde populair waren op YouTube, zegde hij zijn baan op en begon hij zich fulltime te richten op het opzetten van een goed onderwijsplatform: Khan Academy. Het online platform is inmiddels volledig gevuld met lessen op verschillende niveau’s, van basisschool tot hoger onderwijs, en diverse onderwerpen. Zo zijn er filmpjes met lessen over wiskunde, wetenschap, economie, kunst- en geesteswetenschappen en it, maar ook video’s waarin leraren tips en tricks kunnen vinden voor het voorbereiden en geven van lessen.

Khan Academy Android-app

Deze filmpjes werden in september ook beschikbaar gesteld via een Android-app. Hoewel de app erg gericht is op het publiek in de Verenigde Staten (er zijn bijvoorbeeld ook filmpjes over de beste manieren om je voor te bereiden op de eindexamens daar, de SATs) en Engelstalig is, is het een goede informatiebron als jij meer wilt leren over een bepaald onderwerp zonder dat je daar een betaalde  cursus voor hoeft te volgen.

Handig is ook dat de lessen onder veel van de filmpjes zijn uitgeschreven, zodat je zowel kunt luisteren als meelezen. Bovendien ben je geen  uren kwijt als je besluit een les te volgen. Ze duren namelijk niet meer dan een kwartiertje, waarna je zelf kunt kiezen of je meteen voor de volgende les gaat of even wacht.

Verdwalen in de lessen

De uitlegfilmpjes in de app zijn ingedeeld op basis van de hierboven genoemde onderwerpen. Binnen elk onderwerp kun je kiezen tussen een groot aantal subcategorieën en daarbinnen weer voor  een specifiek onderwerp. De lijst aan video’s  lijkt hierdoor eindeloos en het gevaar van de app is dat je al snel verdwaalt tussen de mogelijkheden of niet meer weet waar je begonnen of gebleven bent.

De Khan Academy-app biedt daarvoor gelukkig wel een oplossing. Door een account aan te maken kan jij jouw voortgang bijhouden en zien welke filmpjes bekeken zijn in het overzicht van het onderwerp waar jij geïnteresseerd in bent. Ook kun je deze filmpjes toevoegen aan ‘Your List’, waar je ze vervolgens kunt downloaden om offline te bekijken. Daarbij kun je ervoor kiezen om filmpjes die je in de lijst zet automatisch te downloaden, of dit zelf te doen.  Niet slecht voor gratis onderwijs.

Download Khan Academy  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu