De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Waarom het goed nieuws is dat OnePlus-apps nu in de Play Store staan

Erwin Vogelaar
21 september 2017, 20:22
2 min leestijd
Waarom het goed nieuws is dat OnePlus-apps nu in de Play Store staan

Enkele OnePlus-apps zijn nu in de Play Store te vinden, maar wel enkel te downloaden op een OnePlus-toestel. Toch is het goed nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus-apps in de Play Store

OnePlus heeft ervoor gekozen om enkele eigen apps voortaan in de Play Store te plaatsen. Dit is goed nieuws, want hierdoor het is voor OnePlus veel makkelijker om deze apps te updaten met nieuwe functies. De eerste app die op deze manier een update krijgt is OnePlus Launcher.

Voorheen konden de OnePlus-apps enkel een update krijgen met een nieuwe versie van OxygenOS. Dit is omslachtig en zorgt ervoor dat de apps minder nieuwe functies krijgen dan OnePlus zou willen. Door ze op de Play Store te plaatsen krijgen de apps updates onafhankelijk van OxygenOS.

oneplus-apps

OnePlus is hier absoluut niet de eerste in. Meerdere fabrikanten gaan voor deze route om zo sneller updates uit te rollen. Dit is de reden waarom er veel Samsung-apps in de Play Store staan die je enkel op Samsung-toestellen kunt downloaden. Ook Google zelf heeft in de afgelopen periode steeds meer eigen apps een plekje in de winkel gegeven.

Apps en toestellen

OnePlus plaatst vier apps in de digitale winkel van Google. Het gaat om OnePlus Launcher, OnePlus Community, OnePlus Weather en OnePlus Gallery. Hoewel we die laatste app op dit moment nog niet terugzien in de Play Store, vind je de andere drie via onderstaande links. De apps gaan vanzelf over op updaten via de Play Store. Daar hoef je dus niets aan te doen als ze al geïnstalleerd staan.

De individuele app-updates worden ondersteund door de OnePlus 3, OnePlus 3T en OnePlus 5. Later deze week verschijnt OnePlus Launcher 2.15 met onder andere ondersteuning voor aanraakbesturing met twee vingers en een nieuwe stijl voor mapjes die al zijn geopend.

Download OnePlus Launcher in Google Play (gratis)
Download OnePlus Weather in Google Play (gratis)
Download OnePlus Community in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu