De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe OnePlus-app helpt je data overzetten naar nieuw toestel

Erwin Vogelaar
31 december 2017, 13:54
2 min leestijd
Nieuwe OnePlus-app helpt je data overzetten naar nieuw toestel

OnePlus publiceert een nieuwe app in de Play Store. Met OnePlus Switch zet je data van een oud toestel over naar een nieuw OnePlus-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Met OnePlus Switch data overzetten

OnePlus is druk bezig in de laatste dagen van het jaar. Niet alleen is de eerste open bèta van Android 8.0 (Oreo) voor de OnePlus 5T nu beschikbaar, maar er staat ook een nieuwe app van het bedrijf in de Play Store. Het gaat om OnePlus Switch, een app om data over te zetten naar een nieuw toestel.

De app werkt op elke Android-smartphone waar Android 5.0 (Lollipop) of hoger op draait. Het toestel waar je de data naar verstuurt moet wel van OnePlus zijn. Met de app zet je jouw contacten, berichten, telefoongeschiedenis, agenda, foto’s, video’s, audio en apps over. App-data is bij deze overzetting helaas niet inbegrepen. Afgezien van dat is het dus een vrij complete overzetting.

oneplus switch

OnePlus stelt wel dat dit nog om een bètaversie van de app gaat. Dat staat niet duidelijk aangegeven in de Play Store. Het bedrijf zegt dat er nog wat bugs gladgestreken moeten worden en hoopt dat mensen de app gebruiken om achter deze bugs te komen. Half januari lanceert OnePlus de stabiele versie van de app. Tot dan gebruik je OnePlus Switch dus op eigen risico. Gelukkig zijn er ook genoeg alternatieven verkrijgbaar om je data over te zetten.

Alternatieven om data over te zetten

OnePlus Switch is een handige app als je naar een OnePlus-toestel overstapt, maar heb je een nieuwe smartphone van een andere fabrikant? Dan zijn er genoeg alternatieven om te gebruiken. Google is de bekendste. Lees meer over drie verschillende manieren om data van en naar Android over te zetten.

Kies je toch voor OnePlus Switch? Download de app dan gratis in de Play Store via onderstaande link.

Download OnePlus Switch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu