Ongehinderd-app: vind gemakkelijk (rolstoel)toegankelijke locaties

Gijs Ettes
24 maart 2016, 10:46
2 min leestijd
Ongehinderd-app: vind gemakkelijk (rolstoel)toegankelijke locaties

Ongehinderd geeft informatie over de toegankelijkheid van uiteenlopende locaties. De app is te gebruiken voor wie slecht ter been is, gebruikmaakt van een rolstoel of een visuele beperking heeft.

Lees verder na de advertentie.

Check de toegankelijkheid van locaties

Als je met bijvoorbeeld je rolstoel een stad bezoekt, kan het een uitdaging zijn om een toilet, restaurant of attractie te vinden die goed toegankelijk is. Ongehinderd geeft aan welke plekken bij jou in de buurt vrij van obstakels zijn, zodat je ze zonder problemen  kunt bezoeken. Bij het starten van de app maak je een keuze voor het profiel dat op jou van toepassing is. Vervolgens wordt de gps van je toestel gebruikt om je positie te bepalen, zodat de app een overzicht kan geven van locaties in de buurt die toegankelijk zijn.

Ongehinderd bevat momenteel zo’n 12.000 locaties in de steden Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Op andere plekken (zoals Nijmegen) kun je de applicatie ook gebruiken, maar is het aanbod nog niet compleet. Je vindt weliswaar enkele restaurants, musea, parkeergarages en hotels in de buurt, maar er zijn nog relatief weinig beoordelingen van gebruikers.

Die kun je overigens zelf invoeren door op het tabblad ‘Toevoegen’ te klikken. Vervolgens voeg je het adres en de gegevens van de locatie toe en een beschrijving over de toegankelijkheid ervan. Hoe meer gebruikers dit doen, des te functioneler de app wordt. Nadeel is dat je op de plek zelf moet zijn om deze aan de app toe te voegen.

Ongehinderd-app downloaden in Google Play

De Ongehinderd-app is simpel van opzet en redelijk functioneel, al werkt hij op Android nog steeds niet heel soepel. De app is gelukkig wel relatief klein (0,5MB) en compatibel met de meeste Android-versies (2.3.3+).  Hij is al geruime tijd beschikbaar en gratis te downloaden in Google Play door onderstaande link te volgen.

Download Ongehinderd in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu