Onofficiële ING Saldo-applicatie in de Android Market

Redactie
24 maart 2011, 13:12
1 min leestijd

In de Android Market is een niet-officiële ING Saldo-applicatie verschenen. Aangezien ING Bank nog geen applicatie voor Android heeft uitgebracht, besloot Tweaker-lid Emile Nijssen om zelf een applicatie te maken. Gebruikers vullen hun gebruikersnaam en wachtwoord in en kunnen vervolgens recente transacties bekijken. Tevens is het mogelijk om de saldo te checken. De betaversie ligt op dit moment gratis in de Android Market, maar het is mogelijk dat toekomstige versies geld gaan kosten.

Nijssen maakte eerder al een PHP-script om de bankzaken te controleren. Dit script is geport met behulp van HttpClient als vervanging voor cURL en jsoup als vervanging voor phpQuery.

Lees verder na de advertentie.

Is de applicatie wel betrouwbaar? Ja, aldus de ontwikkelaar. De gegevens worden net zo veilig verzonden als in een internetbrowser. “Maar als je het niet vertrouwt, download deze app dan niet en plaats geen negatief commentaar”, aldus Nijssen.

De vraag is of ING deze applicatie goedkeurt. Wellicht is de verschijning van deze applicatie een reden voor ING om zelf een app te ontwikkelen.

Categorie: Financien
Spotlight: ING

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's