Placeholder

In de Android Market is een niet-officiële ING Saldo-applicatie verschenen. Aangezien ING Bank nog geen applicatie voor Android heeft uitgebracht, besloot Tweaker-lid Emile Nijssen om zelf een applicatie te maken. Gebruikers vullen hun gebruikersnaam en wachtwoord in en kunnen vervolgens recente transacties bekijken. Tevens is het mogelijk om de saldo te checken. De betaversie ligt op dit moment gratis in de Android Market, maar het is mogelijk dat toekomstige versies geld gaan kosten.

Nijssen maakte eerder al een PHP-script om de bankzaken te controleren. Dit script is geport met behulp van HttpClient als vervanging voor cURL en jsoup als vervanging voor phpQuery.

Is de applicatie wel betrouwbaar? Ja, aldus de ontwikkelaar. De gegevens worden net zo veilig verzonden als in een internetbrowser. “Maar als je het niet vertrouwt, download deze app dan niet en plaats geen negatief commentaar”, aldus Nijssen.

De vraag is of ING deze applicatie goedkeurt. Wellicht is de verschijning van deze applicatie een reden voor ING om zelf een app te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.