Ontdek aanbevolen applicaties met Appazaar

Redactie
13 september 2010, 10:17
1 min leestijd
Ontdek aanbevolen applicaties met Appazaar
appazaar

Op zoek naar nieuwe applicaties, maar weet je niet welke geschikt zijn voor jou? De applicatie Appazaar werkt zoals de Genius-functie van iTunes, maar dan voor Android. De app houdt bij welke applicaties je vaak gebruikt en vergelijkt deze met andere mensen met dezelfde interesses. Aangezien je jouw applicaties bepaalde tags meegeeft (zoals werken, chillen en lezen) weet Appazaar precies wat voor functie een applicatie heeft en komt de app met een goede lijst met aanbevolen programma’s.

Appazaar houdt niet alleen rekening met de applicaties, maar ook met de locatie. Stel, je gebruikt veel werkgerelateerde applicaties op een bepaalde plek, dan weet Appazaar dat je aan het werk bent. De programma’s die de applicatie voorschotelt zijn dan gericht op productiviteit.

Lees verder na de advertentie.

Lig je op het strand? Ook daar komt Appazaar achter. Het resultaat: een lijstje met games en muziekapplicaties.

Appazaar is ontwikkeld door wetenschapper Matthias Böhmer en zijn collega’s. “Deze applicatie onderzoekt wat andere gebruikers in dezelfde context eerder hebben gebruikt”, schrijft hij in een paper.

De bètaversie van Appazaar is te vinden in de Android Market. De applicatie werkt nog niet op alle Android-telefoons. De beta is gratis.

Via: ReadWriteWeb

Categorie: Tools

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's