Android Planet-vakantiegids #5: Ontdek je omgeving

Erwin Vogelaar
31 juli 2017, 13:47
5 min leestijd
Android Planet-vakantiegids #5: Ontdek je omgeving

De zomer is nu echt aangebroken, dus het is tijd om op vakantie te gaan. In onze Android Planet-vakantiegids lichten we enkele apps uit die je absoluut niet mag vergeten als je op reis gaat. In de vijfde aflevering: ontdek je omgeving.

Lees verder na de advertentie.

Ontdek je omgeving

De zomer is nu echt begonnen en het weer doet ook mee. Het is voor velen dus tijd voor de grote zomervakantie. Als je weg gaat denk je sowieso aan het inpakken van je koffer en het regelen van eventuele verzekeringen, maar je kunt zomaar vergeten de juiste reis-apps te installeren. Je bereidt je Android-toestel voor door onze vakantiegids door te lopen. Deze afleveringen met tips hebben we al gehad:

Android Planet-vakantiegids #1: Belangrijkste Google-apps
Android Planet-vakantiegids #2: Vakantie in Nederland
Android Planet-vakantiegids #3: Vakantie in het buitenland
Android Planet-vakantiegids #4: Er gaat iets mis, wat nu?

In dit vijfde deel kijken we naar apps die je kunt gebruiken als je op een nieuwe plek bent en je wil ontdekken wat er in de buurt te doen is. Hierbij hebben we de gebruikelijke apps, voor onder andere restaurants en bezienswaardigheden in de buurt, maar ook bijzondere apps waardoor je de bergen en de sterren kunt bekijken. Goeie reis!

1. Foursquare – Best City Guide

ontdek je omgeving

Ken je Foursquare nog? De app is inmiddels de ultieme app om een stad te ontdekken. Via talloze reviews kun je de beste plekken vinden om ergens een hapje te eten, wat te drinken, te winkelen of om wat cultuur op te snuiven.

De app is tegenwoordig goed in het lokaliseren van dingen die jij wil hebben en dat kan vrij specifiek zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een plek om buiten te zitten of om speciaalbiertjes te drinken. Door het gebruik van de app en door te laten weten wat je leuk vindt, leert Foursquare je steeds beter kennen.

Download Foursquare in Google Play (gratis)

2. Guides by Lonely Planet

ontdek je omgeving

Lonely Planet blijft de plek waar je moet zijn om leuke locaties op reis te vinden, dat is met de app niet anders. In tegenstelling tot andere apps waar de locaties gekozen worden door reizigers, kiezen hier de schrijvers van Lonely Planet waar je heen kunt. Guides by Lonely Planet valt vooral op door het design, met mooie foto’s en duidelijke teksten. De kaarten werken ook offline.

Download Guides by Lonely Planet in Google Play (gratis)

3. City Maps 2Go Offline Maps

ontdek je omgeving

Een gewaardeerde app om de weg te vinden is naast Google Maps de app City Maps 2Go Offline Maps.

Deze app werkt, zoals de naam al verklapt, volledig offline. Daarnaast biedt de app je tips over hotels, restaurants, attracties en meer door reviews van anders reizigers. Je krijgt de keuze uit een gratis versie en een betaalde Pro-versie. In de gratis versie heb je advertenties, terwijl die in de Pro-versie weggelaten worden.

Download City Maps 2GO Offline Maps in Google Play (gratis)

Download City Maps 2Go Pro Offline Maps in Google Play (5,99 euro)

4. Withlocals

ontdek je omgeving

Je kunt op reis met tips van professionele schrijvers of van andere reizigers, maar waarom worden de ‘locals’ vergeten? Met Withlocal krijg je tips van de lokale bevolking over de leukste dingen die je in een stad kunt doen. Mensen die er wonen weten het toch het beste. Je kunt via de app chatten met de locals, zodat je tevens makkelijk nieuwe vrienden kunt maken en de unieke lokale cultuur kunt opsnuiven. De app is bedoeld voor gebruik in Europa en Azië, maar is voornamelijk interessant als je op vakantie naar Azië gaat.

Download Withlocals in Google Play (gratis)

5. Field Trip

ontdek je omgeving

Voordat Niantic het succesvolle Pokémon GO had gemaakt was er de soortgelijke game Ingress en daarvoor was er Field Trip. Dus als je wil zien hoe het bedrijf begonnen is, kun je deze app niet missen. Het idee achter Field Trip is dat het de verborgen en unieke dingen in de wereld om je heen laat zien. In dit geval geen vrolijke beestjes, maar leuke locaties. De app blijft op de achtergrond draaien en zodra je in de buurt komt van iets dat interessant is, laat de app dat zien met een kaart en informatie over die locatie.

Als je een bluetooth-koptelefoon aangesloten hebt, kun je de informatie zelfs laten voorlezen. Zo hoef je de smartphone niet eens uit je zak te halen. In Nederland is de app niet zo nuttig, omdat er maar weinig locaties toegevoegd zijn. In het buitenland kun je echter helemaal los.

Download Field Trip in Google Play (gratis)

6. PeakFinder Earth

ontdek je omgeving

Ga je naar een bergrijke omgeving, dat is PeakFinder Earth een musthave. De app zoekt eerst je locatie op via gps en laat daarna op de kaart de bergen om je heen zien.

Op de kaart kun je kijken hoe de bergen heten, hoe hoog ze zijn en je kunt de exacte locatie achterhalen. De app werkt overigens gewoon offline, dus vraagt niet om onnodige data tijdens je hike.

Download PeakFinder Earth in Google Play (3,39 euro)

7. Star Walk 2

ontdek je omgeving

Met Star Walk kun je de sterren bekijken zoals je dat nog nooit gedaan hebt. Wijs je smartphone naar de lucht en kijk welke sterren en planeten er boven je zijn. Er zijn wel meer apps die dit kunnen, zoals Google Earth, maar Star Walk maakt het sterren kijken ook interactief. Je kunt informatie krijgen over de verschillende hemellichamen en satellieten. Deze satellieten kun je zelfs volgen. Er is tevens een augmented reality-optie, waardoor de informatie over het beeld van je camera gelegd wordt. Door de tijdmachine kun je zelfs de sterren en hun positie in het verleden bekijken.

Er zijn twee verschillende versies van de app in de Play Store te vinden: een betaalde versie en een gratis versie. De gratis versie heeft minder informatie en minder 3d-modellen, maar die zijn als in-app-aankoop aan te schaffen.

Download Star Walk 2 Free in Google Play (gratis)

Download Star Walk 2 in Google Play (2,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu