Ook LauncherPro krijgt speciale overgangseffecten

Redactie
21 januari 2011, 12:14
1 min leestijd
launcherpro

Enkele weken geleden introduceerde de nieuwe homescreen-vervanger ADW.Launcher Ex speciale overgangseffecten. Scrollen van het ene naar het andere scherm werd door deze effecten een stuk leuker. LauncherPro, een andere populaire homescreen-vervanger, kon natuurlijk niet achterblijven en heeft sinds vandaag ook overgangseffecten. Gebruikers kunnen kiezen uit vijf effecten: None (geen effect), Scale (het oude scherm krimpt tijdens het scrollen, het nieuwe scherm groeit), Rotate (het nieuwe scherm komt draaiend in beeld, net als een zon die boven de horizon opduikt), Flip (de verschillende schermen kantelen om) en Cube (een kubus die draait).

Vooral het Cube-effect is interessant, omdat ADW.Launcher Ex dit effect niet heeft. Verder is LauncherPro veel stabieler dan ADW.Launcher Ex wat betreft de overgangseffecten. Zwaardere overgangen – zoals Cube en Flip – draaien zonder problemen op mijn HTC Desire, terwijl ik met ADW.Launcher Ex nog wel eens last had van haperingen.

Lees verder na de advertentie.

Heb je de nieuwste versie van LauncherPro geïnstalleerd? Druk dan op ‘Menu’, ga dan naar ‘Preferences’ en vervolgens naar ‘Homescreen Settings’. De effecten zijn te wijzigen bij ‘Transition effect’.

Hieronder een video van de nieuwe effecten. Let op: de video is opgenomen met een snelheid van 10 frames per seconde. LauncherPro is dus niet verantwoordelijk voor het haperende beeld.

Downloaden via je Android-browser: LauncherPro (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu