Opbrengst uit games op Google Play nu groter dan uit handhelds

Gijs Ettes
23 augustus 2013, 9:59
1 min leestijd
Opbrengst uit games op Google Play nu groter dan uit handhelds
google play games

Uit marktonderzoek van App Annie en IDC is gebleken dat games op Google Play nu meer opbrengen dan games die verschijnen voor handhelds als de Nintendo 3DS en PlayStation Vita.

Deze uitspraak is gebaseerd op marktcijfers uit het tweede kwartaal van 2013. Uit het marktonderzoek is ook gebleken dat de gecombineerde opbrengst uit games in de App Store en Google Play nu vier zo groot is als die uit mobiele spelcomputers.

Lees verder na de advertentie.

IDC Google Play Android spending graph 1

Het grote succes van Google Play wordt voornamelijk veroorzaakt door Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea.

Getallen over games op Google Play niet verrassend

De getallen van App Annie en IDC zijn natuurlijk niet verrassend te noemen. Er zijn inmiddels veel meer gebruikers van een Android-apparaat – of dat nu een smartphone of tablet is – dan bezitters van een spelcomputer als de Nintendo 3DS of PlayStation Vita.

De meeste games voor Android hebben daarnaast het voordeel dat ze vaak gratis zijn maar in-app aankopen bevatten. Hierdoor is op den duur meer uit je product te halen dan bij een eenmalige aankoop.

Bekijk ook zeker onze uitgebreide lijst met de beste Android-games, als je bijvoorbeeld de behoefte hebt om aan het succes van Google Play wilt bijdragen bijvoorbeeld!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu