De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OpenFeint geeft voorkeur aan Android boven iOS

Redactie
5 augustus 2011, 13:16
1 min leestijd
OpenFeint geeft voorkeur aan Android boven iOS

Het sociale gamerplatform OpenFeint maakt haar eerstvolgende grote update eerst voor Android beschikbaar. Pas in de herst komen de nieuwe features beschikbaar op Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. Dit is vrij opvallend, aangezien OpenFeint pas sinds september 2010 op Android te vinden is, bijna anderhalf jaar nadat de dienst voor het eerst uitkwam op de iPhone. Met de update die nu wordt uitgerold worden spelersprofielen vernieuwd. Zo is het mogelijk om berichten te versturen en statusupdates te plaatsen. Ook krijg je een eigen wall, vergelijkbaar met Facebook.

Dat OpenFeint zich minder op iOS heeft er ook mee te maken dat Apple inmiddels een vergelijbare dienst heeft geintroduceerd met Game Center dat vorig jaar uitkwam. Op Android ontbreekt een dergelijke officiële dienst. Grote voordeel van OpenFeint ten opzichte van Game Center is dat het op meerdere platformen beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Openfeint is het grootste mobiele gamersnetwerk met zo’n 107 miljoen leden. In de laatste twee maanden zijn er 230 Android-games op de markt gekomen die gebruik maken van OpenFeint. In totaal maken 700 games die nu de Android Market staan gebruik van de dienst. 24 van de top 100 spellen in de Android Market hebben Openfeint geïntegreerd, dit zijn onder meer Fruit Ninja, Gun Bros, Tank Hero, Brain Cube en Stupid Zombies.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu