OpenFeint PlayTime: speel online met je Apple-vrienden
Redactie

openfeintOpenFeint breidt haar sociale netwerk uit met PlayTime. Android-gebruikers kunnen met PlayTime binnenkort online spelletjes spelen met Apple-vrienden. PlayTime ondersteunt namelijk niet alleen de iPhone, maar ook Android-telefoons. Daarnaast biedt PlayTime voicechat, waardoor jij met je Android-telefoon een gesprekje kunnen aanknopen met een iPhone-gebruiker. Op de website van OpenFeint kunnen ontwikkelaars zich inschrijven voor de bèta, die niet publiekelijk verspreid wordt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


OpenFeint PlayTime biedt ondersteuning voor allerlei games. Zo is het voor ontwikkelaars mogelijk om in een paar uur tijd van single player naar multiplayer te gaan. Het installeren van een lobby en achievements is niet erg lastig. Ontwikkelaars die meer uitdaging zoeken kunnen met OpenFeint PlayTime complexe multiplayergames bouwen.

“Vroeger was het invoeren van multiplayer-technologie in spellen alleen mogelijk voor topontwikkelaars. Het was te ingewikkeld en tijdrovend.”, zegt Jason Citron, bestuursvoorzitter van Aurora Feint. “Daarom komen we nu met PlayTime, waarmee je in één dag een multiplayerspel kunt maken.”

OpenFeint is een populair gamesnetwerk op de iPhone. Gebruikers wisselen gemakkelijk scores uit met vrienden en kunnen achievements halen. Een soortgelijk systeem voor de iPhone is Plus+ van ngmoco. Op dit moment zijn er al meer dan 2.200 games met een OpenFeint-koppeling. Begin dit jaar waren dat er ‘slechts’ 500. Populaire OpenFeint-spellen zijn Fruit Ninja, Depict, Fieldrunners en Jet Car Stunts.

Wereldwijd zijn er 35 miljoen OpenFeint-gebruikers. De verwachting is dat dit aantal flink stijgt als OpenFeint PlayTime in Android-spellen wordt geïntegreerd.

Via: Joystiq

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.