De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vernieuwde Opera Max-browser laat je nog meer data besparen

Wouter Nijsen
19 augustus 2015, 11:44
1 min leestijd
Vernieuwde Opera Max-browser laat je nog meer data besparen

De Android-app Opera Max, waarmee je je dataverbruik flink kunt verminderen, comprimeert nu ook video`s van  YouTube en Netflix. Zo kijk je sneller  naar filmpjes en verbruik je tegelijkertijd minder data.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-video`s en Netflix comprimeren

Opera Max is al een tijdje beschikbaar voor Android. De applicatie is vooral handig wanneer je gebruikmaakt van een mobiele internetverbinding. Door Opera Max  in te schakelen, worden gegevens van apps en webpagina`s automatisch gecomprimeerd, wat ervoor zorgt dat je content sneller wordt ingeladen  en je tegelijk minder data verbruikt. Dit werkt ook met tragere wifi-verbindingen.

Voorheen was het zo dat video`s van YouTube en Netflix, die worden  gestreamd over versleutelde verbindingen (https), niet gecomprimeerd konden worden door Opera Max. Dat is sinds de laatste update wel mogelijk: data wordt eerst via de servers van Opera gecomprimeerd en dan doorgestuurd naar de gebruiker. Hierdoor verbruiken gestreamde video’s minder data en kun je ook met een tragere internetverbinding kijken.

Opera Max kan vooralsnog alleen video`s uit YouTube en Netflix comprimeren, al moet daar de komende maanden verandering in komen. Verder  kun je de app nog steeds gebruiken om het internetgebruik van apps te controleren en ze waar nodig te blokkeren. Zo beperk je ook het energieverbruik van deze apps.

Download Opera Max voor Android

De nieuwste versie van Opera Max is nu beschikbaar in Google Play. De app is via onderstaande link te downloaden, 5,3MB groot en vereist Android 4.0 of hoger voor de installatie.

Download Opera Max  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu