Opera Max: maximaal data besparen met interessante Android-app

Redactie
28 februari 2014, 19:10
1 min leestijd
Opera Max: maximaal data besparen met interessante Android-app
opera max

Het Noorse bedrijf Opera komt met een nieuwe Android-app die zo veel mogelijk data wil bespraken: Opera Max. De app draait op de achtergrond en comprimeert data van allerlei soorten apps, van Youtube tot Instagram. Volgens Opera kun je met de app tot wel 50 procent van je databundel besparen.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van Opera Max is de databesparing op video’s. Want iedereen weet: streaming video-apps nemen veel data in. Dus degenen die veelvuldig gebruikmaken van de YouTube Android-app, Instagram Android-app of Vine: daar heeft Opera Max echt een voordeel. Volgens de Noren is compressie van video’s op Android nog nooit gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Opera Max: hoe werkt het?

Opera-Max

Opera Max stuurt alle data naar de servers van Opera. Dit gaat middels een beveiligde vpn-verbinding. Alle data gaat eerst naar de cloud van Opera, waar alle niet-beveiligde data van de beveiligde wordt gescheiden. De niet-beveiligde data wordt vervolgens doorgestuurd naar de servers die de compressie uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan video’s, foto’s en websites. De servers sturen vervolgens de gecomprimeerde data terug, die samen met de beveiligde data weer via de vpn naar je toestel wordt gestuurd.

“Wij zijn de koningen van de datacompressie”, aldus Opera. “Opera Max is een nieuwe stap in de evolutie van deze technologie, die voor verschillende apps op een intelligente wijze data comprimeert – en niet alleen voor je browser”, zegt Opera.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu