De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Opera Mini voor Android krijgt ingebouwde adblocker

Lars Paymans
4 mei 2016, 18:37
2 min leestijd
Opera Mini voor Android krijgt ingebouwde adblocker

Browser Opera gaat een adblocker integreren, en de Opera Mini-app voor Android kan er als eerste mee aan de slag. Opera Mini is een populaire browser voor mensen die regelmatig met een slechte internetverbinding kampen.

Lees verder na de advertentie.

Opera Mini adblocker nu beschikbaar

Daarnaast is Opera Mini een uitkomst voor mensen met een beperkte databundel. De browser comprimeert websites beter dan bijvoorbeeld Firefox of Chrome, zodat pagina’s er niet slechter uit gaan zien, maar ze wel minder data verbruiken.

Opera Max

Vandaag voegt Opera hier een adblocker aan toe. Volgens de makers van de browser kan dit laadsnelheden tot 40 procent versnellen. Omdat advertenties effectief worden geblokkeerd, kan dit er ook weer voor zorgen dat je meer data bespaart.

-> Lees ook: Android en Adblockers: dit zijn de mogelijkheden

Activeer de adblocker handmatig

Om de adblocker in Opera Mini te gebruiken moet je hem de eerste keer wel even handmatig activeren. Dit doe je door de browser op te starten en op het scherm met update-info op ‘inschakelen’ te tikken.

De update voor Opera Mini die ook de adblocker toevoegt, introduceert daarnaast een nieuw scherm waarin je favoriete pagina’s gemakkelijk terug te vinden zijn. De update is nu beschikbaar in de Google Play Store, de browser is bovendien gratis te downloaden en gebruiken. Veel andere browsers hebben een speciale plug-in nodig om advertenties te blokkeren, maar omdat Opera Mini er standaard eentje inbouwt, kun je hem heel gemakkelijk gebruiken.

Eind september laaide de discussie rondom adblockers weer op toen bleek dat Apple met iOS 9 standaard een manier om advertenties te blokkeren in de iPhone verwerkte. Enerzijds is het een belangrijk middel om trackers te weren die je privacy schenden, terwijl websites als Android Planet anderzijds inkomsten mislopen door geblokkeerde advertenties. Door websites te whitelisten kun je ze toch hun advertentie-inkomsten gunnen.

Download Opera Mini in de Google Play Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu