Opera Mobile Browser komt naar Android

Redactie
10 december 2009, 23:34
1 min leestijd
Opera Mobile Browser komt naar Android
opera mobile

Als het om webbrowsers voor Android gaat heb je eigenlijk maar twee opties: de standaard meegeleverde Android-webbrowser (gebaseerd op de WebKit-engine) en de Dolphin Browser. Er zijn nog wel andere, zoals Steel, maar die niet zoveel te bieden. Vanaf vandaag hebben we iets nieuws om naar uit te kijken: Opera heeft aangekondigd dat ze de Opera Mobile Browser ook op Android gaan aanbieden. Dit is iets anders dan Opera Mini, de op Java gebaseerde browser die je al in de Android Market kunt vinden. Opera Mobile is the real thing: een echte browser die de concurrentie met de standaard meegeleverde webbrowser aankan en die op andere mobiele platformen al veel fanatieke gebruikers heeft.

Opera’s rendering engine is compleet anders dan die van de Android-browser. Het gebruikt compressietechnologie om webpagina’s sneller te laden en bevat heel veel functies. Eén minpuntje: Opera heeft laten weten dat ze de browser via operators gaat aanbieden. Het wordt een OEM-versie en dat betekent dat Opera Mobile niet in de Android Market, alleen standaard voorgeïnstalleerd zal zijn op bepaalde toestellen. Maar daar weet XDA-Developers vast wel iets op.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers van Opera Mini hebben ook iets om naar uit te kijken: de Android-versie van Opera Mini 5 komt binnenkort in de Android Market. Daarnaast is er nog een Android-versie van Mozilla’s Firefox in de maak.

Via: TechCrunch

Categorie: Communicatie
Spotlight: Opera

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's