opera mobileOpera CEO Jon von Tetzchner heeft verteld dat zijn bedrijf bezig is met een Android-versie van de webbrowser Opera. Het gaat om de variant Opera Mobile, die ook al beschikbaar is voor Symbian en Windows Mobile. Daarnaast heeft Opera ook een gratis browser met de naam Opera Mini, maar die is al beschikbaar voor Android. Toch kun je je afvragen of de inspanningen zin hebben: Android heeft namelijk al een best goede webbrowser, gebaseerd op Webkit. Zeker als Opera er geld voor gaat vragen zal het lastig worden om van Opera Mobile op Android een succes te maken.

Hierboven kun je de Windows Mobile-versie van Opera Mobile zien. Deze is op dit moment beschikbaar in versie 9.7 en heeft al een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Von Tetzchner zei niet wanneer de browser voor Android beschikbaar komt. Het enige wat hij kwijt wilde, was: “Yes, we are working on an Android version.”

Opera Mobile heeft een download-manager, een flexibel bookmarksysteem, is snel en ondersteunt de hierboven getoonde widgets. De browser haalt de webpagina’s niet verplicht door een rendering engine, zoals Opera Mini wel doet.

Via: AppScout

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.