Opera Touch: snelle browser die je met één hand kunt bedienen

Michel van 't Klaphek
26 april 2018, 10:34
2 min leestijd
Opera Touch: snelle browser die je met één hand kunt bedienen

Alhoewel het merendeel van de smartphonebezitters Google Chrome gebruikt, zijn er genoeg goede alternatieven op de markt. Opera Touch is daar een voorbeeld van. Dit zijn drie redenen om de nieuwe browser een kans te geven.

Lees verder na de advertentie.

Opera Touch: snel en gemakkelijk te bedienen

Opera heeft een nieuwe browser voor smartphones en tablets: Touch. De app probeert zich met name ten opzichte van anderen te onderscheiden op basis van snelheid en gebruikersgemak. Zoals de naam al doet vermoeden heb je vaak niet meer dan één aanraking nodig om een actie uit te voeren. Wij zijn fan en raden je aan de app een kans te geven.

1. Alles voor de snelheid

Opera Touch is gemaakt voor snelheid. Zodra je de app opstart zie je direct je meest bezochte websites, de pagina’s die op je pc openstaan en een Google-zoekvenster. In de tabbladen daarboven vind je links ‘Flow’, en rechts je geschiedenis. Door op de actieknop onderin te drukken voer je direct een zoekopdracht in. Touch werkt hierdoor zeer vlot en gebruiksvriendelijk.

2. Gemaakt om met één hand te bedienen

Smartphones worden steeds groter en daar speelt Opera Touch op in. De app is gebouwd met de gedachte dat hij gemakkelijk met één hand te bedienen moet zijn. Zodoende is de actieknop tactisch geplaatst, waardoor je er altijd met je duim bij kan. Vanuit deze knop kun je onder meer naar je openstaande tabbladen, een spraakopdracht uitvoeren of direct zoeken op internet.

3. Flow: doorgaan waar je was gebleven

Een andere belangrijke functie van de nieuwe Opera-browser is Flow. Dankzij dit programma kun je een pagina direct doorsturen naar de desktop-versie, en andersom. Zo browse je gemakkelijk verder op je Android-smartphone wanneer je de deur uitgaat.

Bovendien is Flow instellen heel gemakkelijk. Werk bij naar de nieuwste desktopversie van Opera en druk in de zijbalk op het Flow-icoon, herkenbaar aan het pijltje. Scan de qr-code met je telefoon en klaar ben je: de apparaten zijn nu met elkaar verbonden.

→ Download Opera Touch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu