De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Opera VPN: onbeperkte VPN-dienst nu ook voor Android

Wouter Nijsen
24 augustus 2016, 8:22
2 min leestijd
Opera VPN: onbeperkte VPN-dienst nu ook voor Android

Opera heeft zijn onbeperkte VPN-dienst ook uitgebracht voor Android. De app is volledig gratis en kun je gebruiken om advertenties te blokkeren en trackers te slim af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Anoniem surfen en advertenties blokkeren

Opera VPN werd begin mei uitgebracht voor iOS en is nu dus ook te downloaden voor Android-toestellen. Met de app kun je gemakkelijk een VPN-dienst opzetten, wat betekent dat je een soort muur bouwt rondom je internetverbinding. Hierdoor kunnen andere partijen, zoals je interprovider en de beheerder van een wifi-netwerk, niet meekijken en surf je dus anoniem op het internet.

Net zo belangrijk is dat je met een VPN je kunt voordoen als een internetgebruiker uit bijvoorbeeld Amerika. Dit is handig, want zo kun je content – zoals films en tv-series op Netflix – die wel in de Verenigde Staten beschikbaar is, maar niet in Nederland, gewoon bekijken. Via een VPN lijkt het dus net alsof je vanuit een ander land verbinding maakt met het internet. In Opera VPN vind je vijf locaties (Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Nederland en Singapore) om vanuit te ‘surfen’.

Naast een VPN-dienst werkt Opera VPN ook als een adblocker, waarmee je kunt voorkomen dat adverteerders je op het internet kunnen volgen met reclame. Gek genoeg zijn er in de app zelf wel advertenties te zien. Daarnaast kun je met de applicatie veiliger inloggen op publieke wifi-netwerken, als je je bijvoorbeeld op het station of in een restaurant bevindt.

Uniek aan Opera VPN is dat je de app helemaal kosteloos kunt gebruiken. Er geldt geen datalimiet en ook hoef je je niet aan te melden of in te loggen om de dienst te kunnen gebruiken.

Opera VPN voor Android downloaden

Via de link hieronder kun je de Android-versie van Opera VPN downloaden. De app is gratis en vraagt om 46MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3+ voor de installatie.

Download Opera VPN in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu