Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Opgelicht-app voor Android waarschuwt je voor oplichting

Gijs Ettes
2 juni 2015, 21:04
1 min leestijd
Opgelicht-app voor Android waarschuwt je voor oplichting

In het Nederlandse televisieprogramma Opgelicht?! wordt alles uit de kast gehaald om oplichting en fraude aan het licht te brengen. De gelijknamige app voor Android houdt je op de hoogte met meldingen die voor jou relevant zijn.

Lees verder na de advertentie.

Op de hoogte van actuele oplichtingspraktijken

opgelicht-app voor android

De app van Opgelicht?! is vrij eenvoudig van opzet. Na het downloaden en installeren kun je meteen beginnen met het selecteren van  categorieën die voor jou belangrijk zijn om in de gaten te houden. Hierbij kun je denken aan geldzaken (en specifieke banken), malware, malafide webshops en spookfacturen.

Zodra je een categorie aanvinkt, zal de app je hiervoor pushmeldingen sturen. Middels alerts krijg je informatie over bijvoorbeeld webshops die zijn gehackt of valse e-mails die in omloop zijn en consumenten geld proberen afhandig te maken. Vanuit het tabblad ‘Alle alerts’ lees  je alle recente waarschuwingen. Dagelijks worden twee ¡ drie berichten geplaatst, dus je wordt niet overstelpt met meldingen.

Alerts zijn desgewenst te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp en  e-mail. Op die manier kun je vrienden en kennissen op de hoogte stellen en waarschuwen voor actuele oplichtingspraktijken.

Opgelicht?! app downloaden voor Android

Via onderstaande link kun je de app van Opgelicht?! gratis downloaden. Deze is vrij van advertenties en in-app aankopen, en vereist Android 4.0+ en 5,7MB aan vrije opslagruimte.

Download App in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu