Orbot: anoniem internetten met Tor op de Android-telefoon
Redactie

tor android 2Tor is een manier om via een anonieme proxy te kunnen internetten. De meeste mensen gebruiken het op hun desktop, maar het is ook mogelijk om via het Tor-project van Nathan Freitas Tor op de Android te gebruiken. Freitas heeft daarvoor de native applicatie Orbot ontwikkeld, die sneller is dan soortgelijke applicaties gebaseerd op Java. Die Java-oplossingen hebben Dalvik Virtual Machine nodig, terwijl Orbot als losstaande applicatie gebruikt kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Orbot is nog niet helemaal klaar en dat is te zien aan het huidige versienummer: 0.2.2.5 alfa. Ontwikkelaars die interesse hebben kunnen meewerken om Orbot klaar te maken voor versie 1.0.

Orbot is ontstaan tijdens het Guardian-project, waarbij wordt gezocht naar een oplossing om Android-telefoons te versleutelen en anoniem bruikbaar te maken. Guardian maakt gebruik van bestaande open source-projecten zoals Tor, Psiphone en Zfone. Freitas heeft de native Tor-client in c omgezet naar een Android-versie. De applicatie draait op de achtergrond en maakt de telefoon niet trager, belooft Freitas.

tor android

Meer info: Tor (Wikipedia) en Blog Nathan Freitas

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.