Orbot: anoniem internetten met Tor op de Android-telefoon

Redactie
26 oktober 2009, 16:40
1 min leestijd
Orbot: anoniem internetten met Tor op de Android-telefoon
tor android 2

Tor is een manier om via een anonieme proxy te kunnen internetten. De meeste mensen gebruiken het op hun desktop, maar het is ook mogelijk om via het Tor-project van Nathan Freitas Tor op de Android te gebruiken. Freitas heeft daarvoor de native applicatie Orbot ontwikkeld, die sneller is dan soortgelijke applicaties gebaseerd op Java. Die Java-oplossingen hebben Dalvik Virtual Machine nodig, terwijl Orbot als losstaande applicatie gebruikt kan worden.

Orbot is nog niet helemaal klaar en dat is te zien aan het huidige versienummer: 0.2.2.5 alfa. Ontwikkelaars die interesse hebben kunnen meewerken om Orbot klaar te maken voor versie 1.0.

Lees verder na de advertentie.

Orbot is ontstaan tijdens het Guardian-project, waarbij wordt gezocht naar een oplossing om Android-telefoons te versleutelen en anoniem bruikbaar te maken. Guardian maakt gebruik van bestaande open source-projecten zoals Tor, Psiphone en Zfone. Freitas heeft de native Tor-client in c omgezet naar een Android-versie. De applicatie draait op de achtergrond en maakt de telefoon niet trager, belooft Freitas.

tor android

Meer info: Tor (Wikipedia) en Blog Nathan Freitas

Categorie: Tools
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's