De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Houd je Android in de gaten met gratis app OS Monitor

Redactie
30 maart 2015, 15:43
1 min leestijd
Houd je Android in de gaten met gratis app OS Monitor

OS Monitor is een gratis Android-app waarmee je jouw toestel in de gaten kunt houden, door onder andere inzicht te geven in alle actieve processen, verbindingen en logs.

Lees verder na de advertentie.

Toen een Android-gebruiker ontdekte dat de bekende en populaire bestandsbeheerder ES File Explorer stiekem informatie naar Chinese servers doorsluist, is extra controle soms benodigd om te bekijken of jouw systeem wel helemaal veilig is.  ES File Explorer implementeerde een speciale map voor Baidu, de Chinese zoekgigant die nauwe banden heeft met de overheid.

Omdat de app allerlei machtigingen had, was het mogelijk dat Baidu en zelfs de Chinese overheid toegang had tot gevoelige informatie op het toestel. Hoe de gebruiker achter de achterdeur in zijn Android kwam? Door het gebruik van OS Monitor.

OS Monitor: dit kun je ermee

OS Monitor heeft vier tabbladen, waarvan ‘process’ en ‘connection’ de belangrijkste zijn. Bij eerstgenoemde kun je alle actieve processen bekijken, zoals welke apps op de achtergrond draaien en hoeveel processorkracht de apps verbruiken. Het connection-tabblad biedt een inkijkje in alle actieve connecties die je smartphone of tablet maakt. Zo ziet ondergetekende dat Telegram met een Britse server verbindt en WhatsApp met een Amerikaanse.

Bij de tabbladen ‘misc’ en ‘messages’ kun je respectievelijk andere informatie over je systeem, zoals de batterij- en cpu-status, en logs van het systeem bekijken. Daarmee biedt de app een handig kijkje in jouw Android-toestel. OS Monitor is daarbij opensource en geheel gratis te gebruiken.

Download OS Monitor

OS Monitor is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download OS Monitor in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu