De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo krijg je de oude WhatsApp-status weer terug

Rick van der Veer
10 maart 2017, 15:14
2 min leestijd
Zo krijg je de oude WhatsApp-status weer terug

Vorige maand voegde WhatsApp een Snapchat-achtige statusfunctie toe, waarbij de oude tekststatus wegviel. In de meest recente bèta-update is de oude WhatsApp status weer teruggekomen. Zó stel je hem weer in.

Oude WhatsApp status terugkrijgen

WhatsApp heeft de oude manier van je status updaten teruggebracht naar de app. Je kunt nu weer een stukje tekst instellen als status, net zoals voorheen. Alle statussen van vóór de nieuwe Status-update zijn bewaard gebleven.

De optie om je status in te stellen zit nu wel op een iets andere plek dan voorheen. Zo stel je hem in:

Lees verder na de advertentie.

  1. Open de app-instellingen door op de drie puntjes rechtsbovenin te tikken
  2. Tik bovenaan op je naam en status
  3. In het Profiel-scherm kun je vervolgens je status aanpassen

De nieuwe WhatsApp-status, waarbij je 24 uur lang een foto kunt delen blijft uiteraard ook aanwezig in de nieuwe versie. Deze is niet van plaats veranderd en bevindt zich nog altijd in een eigen kolom op het hoofdscherm.

De berichtendienst van Facebook blijft maar nieuwe features toevoegen. Zo kreeg de app kortgeleden nog tweestapsverificatie om je account beter te beveiligen. Ook de eerder genoemde status-update is nog niet zo lang geleden nog aan de app toegevoegd. Een eerdere update voegde een hele lading nieuwe WhatsApp smileys toe, met nieuwe dieren en gebaren.

Wat opvalt is dat veel andere berichten-apps ook statusfuncties krijgen, in navolging van Snapchat. Zo kreeg Instagram al langer geleden de mogelijkheid om Instagram Stories te plaatsen. Facebook voegde deze week nog Messenger Day toe aan zijn gelijknamige berichten-app, waarmee je, zoals verwacht, 24 uur lang een afbeelding kunt delen van wat je aan het doen bent.

WhatsApp downloaden

Via onderstaande link kun je WhatsApp gratis downloaden uit de Play Store. De oude WhatsApp-status zit voorlopig alleen nog in de bèta-versie van de app, waarvoor je via deze link aan kunt melden.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu