Deze app moet je hebben als je kinderen met de Nintendo Switch spelen

Erwin Vogelaar
4 maart 2017, 18:57
2 min leestijd
Deze app moet je hebben als je kinderen met de Nintendo Switch spelen

De app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch helpt je om de speeltijd van je kinderen in de gaten te houden. Ook kun je zien wat je kinderen spelen.

Lees verder na de advertentie.

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

De nieuwe spelcomputer Nintendo Switch is nu te koop en Nintendo maakt het makkelijker dan ooit om het speelgedrag van je kinderen in de gaten te houden. Dit kun je namelijk doen met een app voor Android die je verbindt met de Switch, waarna je nooit meer in de instellingen van de spelcomputer hoeft te duiken om te zien wat je kinderen doen. Met de app kun je niet alleen zien wat je kinderen spelen, maar ook een beperkte speeltijd instellen per dag. Is die tijd op, dan gaat de spelcomputer automatisch uit. Het is ook mogelijk om een leeftijdsrestrictie in te stellen, zodat er geen games gespeeld kunnen worden met een te hoge leeftijdsclassificatie.

De Nintendo Switch is een opvallende spelcomputer. Het apparaat kan namelijk zoals gebruikelijk aan een televisie aangesloten worden, maar het is ook mogelijk om games onderweg verder te spelen. Dit komt omdat de console een tablet is met een eigen scherm. Dit scherm schuif je thuis in een station die aan een televisie is verbonden.

Later dit jaar wordt er nog een tweede app voor de Nintendo Switch toegevoegd aan de Play Store. Met deze app kom je in contact met vrienden waarmee je speelt. Je kunt onder andere met elkaar praten tijdens het spelen van multiplayergames. Deze app wordt in de zomer verwacht.

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

De app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.4 nodig. Uiteraard moet je ook een Nintendo Switch hebben staan om de app aan te verbinden.

Download Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu