Outlook Android-app nu beschikbaar: dit moet je weten

Gijs Ettes
29 januari 2015, 11:29
2 min leestijd
Outlook Android-app nu beschikbaar: dit moet je weten

Sinds vandaag is de mailapplicatie Outlook ook eindelijk officieel voor Android beschikbaar. Het betreft een preview-app die is gebaseerd op de techonolgie van Acompli, een bedrijf dat Microsoft begin december overnam.

Lees verder na de advertentie.

Outlook Android-versie

De nieuwe app is in Google Play te vinden onder de naam Microsoft Outlook Preview. De Outlook Android-app is geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets en integreert al je mails, contacten, agenda-afspraken en e-mailbijlagen. Je kunt snel wisselen tussen verschillende accounts en met veegbewegingen berichten verwijderen of archiveren. Het grote scherm van tablets biedt het voordeel dat je zowel je inbox ziet als de berichten waarop je tikt.

outlook android

Net als in Acompli (en Inbox by Gmail) is je inbox slim: belangrijke berichten komen automatisch bovendrijven en mails die nog even kunnen wachten, swipe je gemakkelijk weg. Je kunt ze eventueel ‘inplannen’, zodat ze op een later moment weer terugkeren in je inbox. Minder belangrijke mails verschijnen in de map  ‘Andere’.

Ondersteuning voor veel verschillende accounts

Standaard werkt de Outlook Android-app met Hotmail, Gmail, iCloud, Yahoo Mail, Microsoft Exchange, Office 365 en natuurlijk Outlook.com. Handig is dat de app een complete weergave van je agenda en afspraken toont. Je hoeft dus niet heen en weer te schakelen om te zien wat er allemaal op de planning staat.

Verder kun je snel bijlagen van bijvoorbeeld OneDrive of Dropbox inzien en als bestand toevoegen aan je mails. De zoekfunctie moet ervoor zorgen dat je met slechts een paar letters snel berichten, contacten en bestanden vindt. Handig is dat  daarbij ook de belangrijkste en meest gebruikte contacten en bestanden als eerste verschijnen.

outlook android-app

Eerder vandaag werd  ook Microsoft Office voor Android gelanceerd. De office-app is gratis te downloaden, maar vooralsnog alleen voor tablets met een 7 inch-scherm of groter. Microsoft Outlook Preview is te downloaden voor alle toestellen met Android 4.0 en hoger en vereist 9,3MB aan vrije opslagruimte.

Download Microsoft Outlook Preview in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu