De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zet je de donkere modus van Outlook aan

Michel van 't Klaphek
16 september 2019, 11:06
1 min leestijd
Zo zet je de donkere modus van Outlook aan

De populaire mail-app Outlook heeft een donkere modus. E-mails lezen in het donker wordt zo een stuk aangenamer voor je ogen. Zo zet je de donkere modus van Outlook aan.

Lees verder na de advertentie.

Outlook: donkere modus instellen

In rap tempo worden steeds meer apps bijgewerkt met een donkere modus. Niet zo gek ook, want het donkere kleurenpalet is een stuk beter voor je ogen, helemaal wanneer je ‘s avonds in de weer bent met e-mails versturen. Zo stel je de donkere modus van Outlook in op je Android-smartphone:

  1. Pak je telefoon erbij en open de Outlook-app;

  2. Tik op de drie streepjes linksboven en selecteer het tandwiel-icoon aan de onderkant;

  3. Blader naar beneden en druk op ‘Thema’;

  4. Tik vervolgens op de donkere modus.

Outlook donkere modus instellen

Vanaf nu wordt het lichte thema vervangen door een donker kleurenpalet. De achtergrond wordt gedempt en tekst kleurt wit. In hetzelfde menu kun je overigens ook aangeven dat de donkere modus alleen ingeschakeld moet worden wanneer je nog maar weinig accupercentage hebt.

Dankzij dit kleurenpalet verbruikt Outlook namelijk een stuk minder stroom, wat de gebruikersduur van je telefoon ten goede komt. Wil je weer terug naar het lichte kleurenschema? Tik dan nogmaals ‘Thema’ en kies voor ‘Licht’.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via Google Play

Geen dag- en nachtschema

Helaas is het niet mogelijk om een tijdschema voor de donkere modus in te stellen. Op die manier zou je bijvoorbeeld kunnen aangeven dat Outlook na een bepaald tijdstip, zoals 22:00 uur, donker kleurt en in de ochtend weer ‘ontwaakt’.

Uiteraard kun je dit effect wel nabootsen door een dag- en nachtschema aan te maken in Digitaal Welzijn. Wanneer je deze gezondheid-app van Google niet kan downloaden op jouw smartphone verwijzen we je graag door naar Digitaal Welzijn-alternatieven.

Lees het laatste nieuws over Outlook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu