De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft lanceert Outlook-watchface voor Android Wear

Erwin Vogelaar
4 juni 2016, 18:30
2 min leestijd
Microsoft lanceert Outlook-watchface voor Android Wear

Outlook is nu nog makkelijker op Android Wear te gebruiken. Je hoeft de losse app niet meer openen, want je berichten staan direct in de nieuwe watchface.

Lees verder na de advertentie.

Outlook-watchface

Na afgelopen april al een Android Wear-app uit te brengen, heeft Microsoft nu ook een watchface voor Outlook gemaakt. Met deze watchface hoef je niet meer de aparte app te openen om Outlook te gebruiken, maar staan je e-mails en agendapunten gewoon direct onder de tijd aangegeven. De klok blijft wel prominent in beeld staan, maar ruim vijftig procent van het scherm is gereserveerd voor berichten van Outlook.

outlook-watchface

In de praktijk staan de agendapunten van de komende twaalf uur direct in beeld, met daaronder hoeveel e-mails je hebt ontvangen sinds de laatste keer dat je op je smartphone gekeken hebt. Heb je geen agendapunten in de komende twaalf uur, dan laat de watchface zien van wie je recentelijk een e-mail hebt gekregen. Je kunt de kleur van de volledige watchface aanpassen, inclusief de kleuren van de kleine elementen. Dit zorgt voor een kleurrijke watchface, zoals je hierboven kunt zien.

Uiteraard biedt de watchface meer dan alleen iets om naar te kijken. Je kunt op de notificaties drukken en niet alleen je berichten lezen, maar ook acties ondernemen zoals archiveren of verwijderen. Ook zijn er enkele vooraf ingestelde reacties die je kunt sturen, of je stelt een reactie op via je stem.

Outlook staat voor velen nog bekend als een programma voor e-mails, maar Microsoft is druk bezig om van Outlook een centrale hub te maken voor alles wat met werkgerelateerde zaken te maken heeft. Naast e-mails is er binnen de app  tegenwoordig ook veel ruimte voor je agenda en een takenlijst.

Microsoft Outlook downloaden

Microsoft Outlook kun je gratis in de Play Store downloaden via onderstaande link. Download de app en synchroniseer deze met je Android-smartwatch. Vervolgens kun je de watchface kiezen.

Download Microsoft Outlook in Google Play (gratis)

Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu