Officiële OV-chipkaart Android-app uitgebracht in Google Play

ovchipkaartTrans Link Systems, de eigenaar van de OV-chipkaart, heeft maandag de officiële OV Chipkaart Android-app uitgebracht. Google Play beschikt al langer over soortgelijke apps, maar nu is ook de officiële Android-app uitgebracht.

Met de OV Chipkaart Android-app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens in te zien.

OV Chipkaart Android-app

Bij de Android-app log je in met je Mijn OV-chipkaartaccount. De app biedt daarmee dezelfde functies als de website, die het ook mogelijk maakt om je transactieoverzicht en daarmee je reisoverzicht te bekijken. Zo laat de website bijvoorbeeld zien wanneer je ergens in- of uitcheckte en hoeveel de reis heeft gekost.

Een handige feature van de OV Chipkaart Android-app is de mogelijkheid om het saldo en de abonnementen van je OV-chipkaart te bekijken. Hierdoor kun je direct zien hoeveel geld er nog op de kaart staat en welke abonnementen precies zijn geactiveerd. Ook biedt de app een sectie met veelgestelde vragen, om snel antwoord op jouw vragen te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De OV Chipkaart Android-app is gratis in Google Play te downloaden en werkt met apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download: OV-chipkaart (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.