‘OV-chipkaart-app van de NS komt eraan’

ov-chipkaart appMogelijk kunnen we binnenkort aan de slag met een ov-chipkaart app van de NS. Het spoorwegbedrijf voert momenteel tests uit met een app waarmee je als reiziger producten op je chipkaart kunt zetten, zo meldt een woordvoerder van NS aan Nu.nl. Daarbij kun je denken aan een OV-Jaar- of Dal Vrij-abonnement.

Verder kun je met de app je saldo checken en controleren of je wel hebt uitgecheckt als je het treinstation verlaat. Daarnaast kun je een reis opwaarderen naar een rit in de eerste klas, al moet je dat wel doen voordat je incheckt. Voor de functionaliteit wordt gebruikgemaakt van nfc, een techniek die tevens  is terug te vinden in de poortjes waar je incheckt met je ov-chipkaart. Bovendien zijn de nieuwe bankpassen van ING en ABN Amro voorzien van nfc, alsmede Android-smartphones als de Galaxy S5 en LG G3. iPhones beschikken niet over nfc, maar geruchten gaan dat de iPhone 6 wel van een dergelijke chip wordt voorzien.

Reisplanner Xtra

Momenteel zijn er al een drietal apps van de Nederlandse Spoorwegen in Google Play te vinden, maar veel meer dan reisinformatie opvragen kun je hier niet mee. Reisplanner Xtra is de officiële reisplanner-app van de NS die naast informatie over vertrekkende treinen ook storingen toont en meldingen voor vertrek, overstap en aankomst. Daarnaast kun je checken welke faciliteiten er op stations aanwezig zijn.

Download Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.