Handige Nederlandse app Owy houdt je uitgeleende spullen bij

Rick van der Veer
11 april 2017, 11:58
1 min leestijd
Handige Nederlandse app Owy houdt je uitgeleende spullen bij

Het nadeel van spullen uitlenen is dat je vaak vergeet dat je ze nog terug moet krijgen. Owy, een app van Nederlandse bodem, helpt je met het bijhouden van je uitgeleende spullen.

Lees verder na de advertentie.

Owy: uitleen-app voor Android

Met Owy kun je eenvoudig een lijst opstellen met alles wat je hebt uitgeleend en aan wie. Je hoeft hiervoor maar drie gegevens in te vullen: wat je hebt uitgeleend, aan wie je het gegeven hebt en wanneer het gebeurde. Hiervoor gebruikt de app het adresboek van je telefoon, zodat je die persoon ook direct een bericht kunt sturen vanuit de app.

Als je een nieuw item in je lijst zet, kun je ook een foto toevoegen. Zo weet je precies over welk voorwerp het ging. Vooral bij boeken, kledingstukken of andere zaken die iets meer uitleg nodig hebben is dat plaatje een welkom hulpmiddel.

De app geeft je standaard een wekelijkse reminder voor al je uitgeleende voorwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld niet vergeten dat iemand je nog geld verschuldigd is. Losse reminders instellen is nog niet mogelijk, maar dit kun je via de Google-app altijd zelf doen als je meer hulp nodig hebt met onthouden.

Op moment van schrijven biedt de app nog geen cloud-opslag. Ga je dus over op een nieuwe smartphone, dan moet je de app opnieuw invullen. Een backup-functie is wel in ontwikkeling. De ontwikkelaar kijkt ook naar de mogelijkheid om losse namen in te vullen, zonder je adresboek te hoeven gebruiken.

Owy downloaden

Via onderstaande link kun je Owy gratis downloaden uit de Google Play Store. De app bevat geen advertenties of in-app-aankopen en werkt met Android 4.0+.

Download Owy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu