Verkoop gemakkelijk spullen op Marktplaats of Ebay met Pakkie

Lars Paymans
19 januari 2018, 15:11
2 min leestijd
Verkoop gemakkelijk spullen op Marktplaats of Ebay met Pakkie

Online iets tweedehands kopen heeft zo zijn nadelen. Zo zul je de verkoper moeten vertrouwen dat hij zijn belofte nakomt. Met de nieuwe app Pakkie wordt dit proces wat veiliger.

Lees verder na de advertentie.

Verkoop en verzend je pakket snel met Pakkie

Pakkie is een nieuwe uit Nederland afkomstige app, die speciaal bedoeld is voor het online verkopen van tweedehands spullen. Het maakt hierbij niet uit of je iets koopt van Marktplaats, Facebook Marketplace of een ander kanaal: Pakkie dient in alle gevallen als digitale tussenpersoon tussen koper en verkoper.

Het werkt als volgt: als jij iets verkoopt, kun je in de Pakkie-app een betaalverzoek aanmaken. Door deze aan de koper te geven, kan hij of zij het verkoopbedrag inclusief de verzendkosten vermaken. Het geld belandt vervolgens niet direct op de rekening van de verkoper, maar blijft Pakkie vasthouden tot het pakket goed en wel is bezorgd.

Pakkie

Zodra het geld is overgemaakt krijgt de verkoper een verzendlabel die hij op het pakket kan plakken en daarna meteen op de post kan doen bij een verzendpunt van PostNL, DHL of DPD. De koper kan daarna het pakket volgen en de verkoper weet wanneer het is gearriveerd. Is het pakket op de plaats van bestemming, dan maakt Pakkie automatisch binnen twee dagen het volledige bedrag over.

De app hoopt verkopers aan te moedigen om de dienst te gebruiken, omdat het aanmaken van een verzendlabel in de app erg gemakkelijk gaat en niks extra’s kost. Zo zie je het maximale gewicht en de afmetingen van een klein en groot pakket, zodat je gemakkelijk kunt bepalen welke verpakking voor jou voldoende is. Voor de koper is de app een extra vangnet om fraude tegen te gaan en waar voor zijn geld te krijgen.

Snelle app met vlotte indeling

De app heeft een duidelijk ontwerp, en laat je inloggen via Facebook, je Google-account of je mail. Vooralsnog kun je maximaal producten versturen die je voor een bedrag van 500 euro of lager verkocht hebt. Een klein pakket kost 4,25 en een groot pakket 6,95, net zoveel als bij PostNL. Wil je Pakkie downloaden? Via onderstaande link vind je de app gratis in de Play Store.

→ Download Pakkie in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu