Panasonic en Thales introduceren Android aan boord van vliegtuigen

Redactie
22 september 2010, 10:33
1 min leestijd
Panasonic en Thales introduceren Android aan boord van vliegtuigen
vlucht android

Een lange reis in een vliegtuig voor de boeg? Vaak wordt de vlucht aangenamer door verschillende faciliteiten aan boord, zoals kijken naar een speelfilm of door naar een radiostation te luisteren. Het bedrijf Thales is gespecialiseerd in ‘in-flight entertainment & connectivity’ (IFEC). Het bedrijf gaat Android in de nabije toekomst te integreren met persoonlijke media-apparaten in vliegtuigen.

Zo is het mogelijk om een Android-apparaat te gebruiken om een menu te doorlopen. Selecteer ‘Avatar’ of ‘Die Hard 4’ op een Android-toestel, waarna de speelfilm begint met afspelen op het grotere beeldscherm. In het filmpje hieronder is te zien hoe dat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Thales laat in het filmpje ook zien dat Android niet alleen op de losse controller werkt, maar dat het besturingssysteem ook direct te integreren is met het grotere beeldscherm, waardoor een soort tabletachtige constructie ontstaat.

Ook Panasonic werkt aan een IFEC-systeem met Android als basis. “De reden waarom we Android gebruiken? Android is open en gemakkelijk om te gebruiken en te personaliseren”, zegt Paul Margis, bestuursvoorzitter van Panasonic Avionics. Een preview van Panasonics IFEC-systeem is hieronder te zien.

Bron: Flight Global

Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's