Ontdek de wereld met Paper Planes – maar gooi niet te hard

Thomas Haenen
22 september 2016, 17:05
2 min leestijd
Ontdek de wereld met Paper Planes – maar gooi niet te hard

Met Paper Planes kun je digitale vliegtuigjes vouwen die de hele wereld over reizen. De app houdt je op de hoogte over waar jouw vliegtuig allemaal al is geweest.

Lees verder na de advertentie.

Paper Planes voor Android

Google liet Paper Planes al zien op zijn ontwikkelaarsconferentie deze zomer, maar vanaf vandaag is de app ook in de Play Store te vinden. Daarmee viert het bedrijf de Internationele Dag van de Vrede, want met de papieren vliegtuigjes hoopt de ontwikkelaar wat meer vriendelijkheid in de wereld te brengen.

Het is een bedrieglijk simpele, maar wel geinige app. Na het openen krijg je een blanco vel in beeld waar je een stempel met je locatie op zet. Vervolgens vouw je dat vel tot een vliegtuig, waarna je met je telefoon moet zwiepen door de lucht alsof het een echt papieren vliegtuigje is. De app waarschuwt je overigens wel om je telefoon goed vast te houden, voor deze door het raam vliegt. Met een goede zwiep suist je vliegtuig vervolgens weg.

Is je digitale vliegtuigje de wijde wereld in vertrokken, dan kan iedereen ter wereld het opvangen. Met een virtueel vangnet kun je andere vliegtuigen oppakken en uitvouwen om ze van jouw stempel te voorzien. Ook jouw creatie reist de wereld rond en via notificaties blijf je op de hoogte over alle stempels die er op worden gezet. Dat is het: geen score, geen grote gimmick, gewoon een kans om je vliegtuigje met de wereld te delen. Beetje simpel, maar stiekem best ontspannend.

Paper Planes downloaden

Je kunt Paper Planes gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met Android 4.4 of nieuwer en vereist 49MB opslagruimte. Mocht je geen zin hebben in de app, dan kun je Paper Planes ook uitproberen via deze website.

Download Paper Planes in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu