Papermill: elegante Instapaper-app voor Android

Redactie
25 maart 2012, 18:45
1 min leestijd
Papermill: elegante Instapaper-app voor Android
Papermill: elegante Instapaper-app voor Android

Een van de apps die nog altijd ontbreekt op Android is Instapaper. Er zijn wel veel apps van derde partijen die het mogelijk maakt je opgeslagen Instapaper-artikelen te lezen, maar deze zijn niet zo goed als de officiële iOS-app. De maker van deze app heeft al aangeven zelf geen Android-app te gaan maken, maar spoort wel andere ontwikkelaars aan om dit te doen. Papermill is een van de eerste Instapaper-apps die ook daadwerkelijk gebruik maakt van de officiële API.

Qua werking ziet de app er zeer goed uit. Rustige menu’s die zijn geoptimaliseerd voor gebruik met Ice Cream Sandwich en eenvoudig te bedienen zijn. Zo kan je snel artikelen archiveren of van een ster voorzien. Je kan zwarte tekst op een witte achtergrond lezen of juist andersom. De app is stabiel en responsief. Folders ontbreken helaas nog, net als widgets.

Lees verder na de advertentie.

Het grootste nadeel aan Papermill is de prijs. De app kost 2,99 euro, maar dat is geen eenmalig bedrag. Je moet een abonnement hebben op Instapaper van een dollar per maand. Anders mag je niet gebruik maken van de officiële API. Er wordt per drie maanden afgerekend. Dit is best prijzig als je besluit de app een jaar te gaan gebruiken.

Downloaden via Google Play: Papermill (€2,99)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu