De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Parallel Windows laat je twee dezelfde apps naast elkaar draaien

Erwin Vogelaar
10 september 2016, 19:02
2 min leestijd
Parallel Windows laat je twee dezelfde apps naast elkaar draaien

De app Parallel Windows for Nougat laat je twee dezelfde apps naast elkaar draaien. Zo kun je bijvoorbeeld twee verschillende WhatsApp-chats tegelijk voeren of twee websites in Chrome bezoeken.

Lees verder na de advertentie.

Parallel Windows

Met Android 7.0 (Nougat) is het mogelijk om twee apps naast elkaar te gebruiken in een splitscreenmodus. Het is echter niet mogelijk om twee keer dezelfde app te draaien. Daar komt de app Parallel Windows for Nougat nu mee helpen. Je kunt met de app dus twee keer Chrome open hebben staan of tweemaal je favoriete berichten-app draaien om verschillende gesprekken te voeren. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld ook aan het kopiëren van een tekst in een e-mail-bericht om te gebruiken in een e-mail die je aan het opstellen bent, of het vergelijken van twee video’s.

Op je smartphone kun je twee apps naast elkaar draaien, maar heb je Nougat op een tablet geïnstalleerd staan, dan kun je naar hartenlust apps naast elkaar zetten in een Windows-modus. Dit ziet er uit als de zwevende schermpjes van een Windows-computer. Deze functie wordt niet officieel door Nougat ondersteund. In deze modus krijg je een shortcut op het scherm om de splitscreenmodus te activeren.

Belangrijk om te weten is dat de app in een experimentele alphaversie zit, waardoor er nog wat bugs in kunnen zitten. Gebruik is dus op eigen risico. Voornamelijk betekent dit dat de functie niet met alle apps werkt, hoewel dit probleem meer bij de app-makers ligt dan bij Parallel Windows for Nougat. Daarnaast kun je ook nog wat andere probleempjes tegenkomen.

Parallel Windows for Nougat downloaden

Parallel Windows for Nougat kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app kost maar 731KB vrije ruimte. Uiteraard heb je wel Android 7.0 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download Parallel Windows for Nougat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu