De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Parchi: strakke app laat je notities maken op je homescreen

Wouter Nijsen
23 oktober 2015, 15:25
1 min leestijd
Parchi: strakke app laat je notities maken op je homescreen

Microsoft heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee je snel notities op het homescreen van je Android kunt maken. Parchi heeft enkele handige features, ziet er fraai uit en is gratis in gebruik.

Lees verder na de advertentie.

Notities maken op je homescreen

Parchi werd onlangs uitgebracht door Microsoft Garage, een divisie van Microsoft die zich bezighoudt met projecten die niet direct met het bedrijf te maken hebben. De app laat gebruikers korte notities direct vanaf het homescreen van hun Android-toestel te maken. Parchi verschijnt op het homescreen als een rood bolletje en laat je ook direct overschakelen naar de camera om een foto te nemen.

Om structuur aan te brengen in de notities die je maakt, kun je tags en kleuren toevoegen om aantekeningen te groeperen, zodat je ze sneller in de app terugvindt. Naast tekst biedt Parchi ook ondersteuning voor reminders, foto`s en andere soorten content. Alles wordt binnen de app zelf opgeslagen.

Parchi kenmerkt zich verder door het gebruik van Material Design, wat je terugziet aan de rode balk bovenin, ronde actieknop en de vloeiende animaties. In het hamburgermenu vind je verder de mogelijkheid om notities te archiveren of als favoriet te markeren. Notities zijn ook gemakkelijk te delen via een e-mail of sms`je, maar apps als WhatsApp, Twitter en Hangouts worden ook ondersteund.

Parchi downloaden

Parchi is op het moment van schrijven nog niet in de Nederlandse Google Play te vinden. Wel kun je via deze link het apk-bestand downloaden en de app zo handmatig installeren. De applicatie is 3,6MB groot en werkt op apparaten met Android 4.2 of nieuwer. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu