De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Parrot brengt Android-app en SDK uit voor AR.Drone quadricopter

Redactie
5 september 2011, 12:48
1 min leestijd
Parrot brengt Android-app en SDK uit voor AR.Drone quadricopter

Parrot heeft voor haar AR.Drone quadricopter een controller-app uitgebracht uitgebracht. Nu is het ook mogelijk om vanaf je Android-telefoon of -tablet de opvallende ‘helikopter’ te besturen. Tegelijkertijd is ook een speciaal softwarepakket (SDK) vrijgegeven waarmee nieuwe applicaties kunnen worden ontwikkeld die met de AR.Drone quadricopter kunnen communiceren.

Om de AR.Drone te besturen met de AR.FreeFlight app wordt via Wi-Fi contact gemaakt. Aangezien de AR.Drone zelf van Wi-Fi is voorzien, hoeft niet via je eigen draadloos netwerk contact te worden gemaakt. Hierdoor kun je de AR.Drone overal tot op zo’n vijftig meter afstand besturen. Met de controller-app kun je de AR.Drone manoeuvreren en met de twee camera’s van het apparaat zie je op je scherm precies waar je vliegt. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat je ergens tegen aanvliegt. De AR.Drone is voorzien van bescherming zodat deze veilig neer kan storten.

Lees verder na de advertentie.

Voor optimale controle van de AR.Drone van Parrot dien je gebruik te maken van minimaal Android 2.2 en een telefoon of tablet met multitouchscherm en accelerometer. Ar.FreeFlight is gratis te downloaden in de Android Market en is te gebruiken met de AR.Drone quadricopter. Als je zelf aan de slag wilt met het maken van applicaties voor de AR.Drone dan kun je hier de SDK downloaden.

Downloaden via Android Market: AR.FreeFlight (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu