De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

PasNL: maak je pasjes digitaal en je portemonnee dun

Gijs Ettes
26 maart 2014, 17:30
1 min leestijd
PasNL: maak je pasjes digitaal en je portemonnee dun
PasNL Android

PasNL is een geinige gratis Android-app van Nederlandse bodem die je plastic klantenpassen en bonuskaarten digitaliseert, zodat je ze (in sommige gevallen) thuis kunt laten als je de stad in gaat. Dat scheelt gewicht en zorgt ervoor dat je portemonnee ook in een iets te strakke spijkerbroek past.

Nadat je PasNL start, kun je direct beginnen met het digitaliseren van pasjes. Selecteer uit de lijst bijvoorbeeld je AH Bonuskaart, ANWB- of Gamma-pas en volg de instructies op het scherm. Pasjes die PasNL nog niet kent, kunnen handmatig toegevoegd worden. In het geval van de AH Bonuskaart start je met het scannen van de barcode van de pas, waarna je de app je klantcode registreert. Als je daarna op ‘Opslaan’ drukt, wordt hij opgeslagen. Vanuit PasNL kun je daarnaast actuele aanbiedingen checken; je wordt dan wel doorgestuurd naar een externe site.

Lees verder na de advertentie.

Niet elk pasje werkt digitaal

PasNL laat je gemakkelijk al je pasjes digitaal maken, maar daarbij moet je er wel rekening mee houden dan veel winkelketens nog niet de mogelijkheid hebben om barcodes vanaf je smartphone te scannen. De verwachting is echter dat hier op termijn verandering in zal komen, zo betoogt de ontwikkelaar.

PasNL downloaden

PasNL is gratis te downloaden in Google Play en vereist Android 2.2 en hoger. Wel is de app met 24MB aan de grote kant; downloaden via wifi wordt dan ook aanbevolen.

Download: PasNL (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu