Path voor Android gelanceerd: sociale fotocommunity met beperkingen

Redactie
1 juli 2011, 10:29
1 min leestijd
Path voor Android gelanceerd: sociale fotocommunity met beperkingen
path android
path

Path is een fotodienst, opgericht door Napster-oprichter Shawn Fanning en Dave Morin, die betrokken was bij de oprichting van Facebook. Morin verliet Facebook om dit nieuwe project op te zetten: een fotocommunity met beperkingen. Je deelt foto’s in Path niet met de hele wereld, maar met een netwerk van je 50 beste vrienden. Ze verschijnen op een profielpagina, waar je ze kunt voorzien van een tag. Aan de hand van People, Places en Things kunnen andere jouw ‘pad’ volgen, door te bladeren door de foto’s die je maakt. Het idee achter Path is dat je je leven documenteert in foto’s. Nu is er ook een Android-app, zo is te lezen op het blog van de ontwikkelaars.

Er was al een iOS-app, die matig enthousiast werd ontvangen. Dat kwam vooral door de beperkingen: je kon geen foto’s uit bestaande sociale netwerken importeren of doorplaatsen en je moest weer helemaal opnieuw een vriendennetwerk aanmaken. Er zit veel geld en veel talent achter deze start-up, waardoor de verwachtingen misschien wat extra hoog waren gespannen. Met de Path-app voor Android kun je je foto’s uploaden en delen met een kleine groep vrienden die je vertrouwt. Je hoeft daardoor niet bang te zijn voor flauwe opmerkingen van vreemden.

Lees verder na de advertentie.

Je vrienden kunnen er vervolgens op reageren, waarbij je kunt zien zie jouw foto’s heeft bekeken. Smiley’s geven aan of anderen een foto leuk vinden. Tegenwoordig is het mogelijk om je foto’s ook met een grotere groep vrienden te delen, via Facebook. De Android-versie van Path is nu in de Android Market te vinden, maar de makers waarschuwen wel dat de app nog niet zo geraffineerd is als de iOS-versie.

Downloaden uit de Android Market: Path

Categorie: Lifestyle
Spotlight: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's