De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

PathCrosser voor Android: hoe vaak heb jij iemands pad gekruist?

Redactie
13 maart 2011, 12:04
2 min leestijd
PathCrosser voor Android: hoe vaak heb jij iemands pad gekruist?
pathcrosser

PathCrosser is een nieuwe app waarmee je checkins van Foursquare en Facebook kunt vergelijken. De app maakt gebruik van Bump-technologie: door twee iPhones tegen elkaar te laten botsen, wisselen ze gegevens uit. Je hoeft geen uitgebreide reviews te hebben geschreven over de plaatsen waar je bent geweest, maar het laat simpelweg zien waar je elkaars pad gekruist hebt, voor dat je elkaar kende. PathCrosser is dan ook meer een app om een gesprekje aan te knopen en te kijken of er overeenkomsten zijn in de plaatsen waar je graag komt. De app laat meteen zien of je smaak en interesses vergelijkbaar zijn met iemand die je net kent.

Lees verder na de advertentie.

pathcrosser android

Het is vanuit de app ook mogelijk om Guides te volgen, mensen die vaak op interessante plekken komen. De makers van de app zijn van plan om nog meer checkin-bronnen toe te voegen. Daarnaast zijn ze van plan om met API’s (application programming interfaces) van derden andere informatie binnen te halen die relevant is, zoals tips van Foursquare. Gebruik je geen incheckdiensten, dan kun je in een later stadium ook via een webinterface aangeven waar je bent geweest of waar je naartoe wilt. Voor PathCrosser krijgt de mobiele dienst nu echter voorrang. De app is behalve op Android-toestellen ook op de iPhone te installeren en werd gelanceerd op de conferentie SXSW.

Het mooie van PathCrosser is dat je niet opnieuw checkins hoeft te doen, maar dat ze informatie pakken van diensten die mensen toch al gebruiken. Wel vond ik het daarom vervelend dat je bij het opstarten van deze app, alwéér een apart account moet aanmaken, terwijl inloggen met je Facebook- of Foursquare-gegevens voldoende zou moeten zijn om je te identificeren.

Downloaden: PathCrosser (gratis)

ReadWriteWeb had een gesprek met de makers van de app:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu