App laat Paul McCartney voor je optreden in 360 graden

Redactie
21 november 2014, 11:12
1 min leestijd
App laat Paul McCartney voor je optreden in 360 graden

Een Android-app laat je in 360 graden naar een optreden van Paul McCartney kijken. Plaats de smartphone in een virtual reality-bril en het lijkt net alsof je erbij bent.

Lees verder na de advertentie.

De app is ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een kartonnen virtual reality-bril, waarbij het scherm van de smartphone wordt gebruikt om de beelden te tonen. Deze kartonnen brillen zijn reeds in de markt en veelal te koop voor een lage prijs. Google startte deze trend met Google Cardboard.

Paul McCartney app: Live and Let Die in 360 graden

De Paul McCartney app, die is gemaakt door Jaunt Inc., toont hoe de oud-Bealte Live and Let Die voor een groot publiek speelt. Als je de smartphone of virtual reality-bril beweegt, draait het beeld mee. Het gebruik van een virtual reality-bril is daarom aan te raden, om zo de beste ervaring te krijgen. De app biedt tevens stereogeluid aan.

mccartney2

Voor gebruikers is het mogelijk om de beelden vanaf de eerste rij van het publiek te zien, of virtueel achter de piano van McCartney te staan. De 360 graden-beelden zijn geschoten met speciale camera’s, waardoor je echt overal naartoe kunt kijken. Het is echter niet mogelijk om van je plaats te bewegen.

Download

De Paul McCartney app is gratis in Google Play te downloaden. Het is de eerste 360 graden-app van Jaunt Inc, dat meerdere soortgelijke apps wil gaan uitbrengen.

Download Paul McCartney in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu