Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

PayPal laat eigen NFC-betaaldienst voor Android zien

Redactie
14 juli 2011, 16:24
1 min leestijd
PayPal laat eigen NFC-betaaldienst voor Android zien

PayPal heeft een betaaldienst voor Android getoond gebruikmaken van NFC-technologie. In een filmpje van het bedrijf is te zien hoe je geld kunt overmaken met de dienst gebruikmakend van twee telefoons die zijn uitgerust met NFC. De dienst zal later dit jaar beschikbaar komen voor Android, een precieze datum is nog niet genoemd.

In het filmpje van PayPal worden twee Google Nexus S telefoons gebruikt om de dienst te demonstreren. Via een speciale PayPal-widget kan de betaaldienst worden gebruikt. Om een bedrag over te maken aan een ander dien je dit in te toetsen en je NFC-telefoon tegen de NFC-telefoon van de ander aan te houden. Die krijgt vervolgens een melding dat er een geldbedrag aan hem wordt overgemaakt. Naast overmaken is de dienst is ook te gebruiken om geld te vragen aan een andere gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Om de PayPal-dienst te gebruiken moeten beide telefoons over NFC-technologie beschikken. Deze NFC-chip maakt beveiligde korte-afstandscommunicatie mogelijk. Een beperkt aantal telefoons beschikt pas over deze chip, maar naar verwachting lijkt Near Field Communication uit te groeien tot een nieuwe communicatiestandaard. PayPal zou haar nieuwe betaaldienst gratis aan willen bieden.

PayPal is niet het enige bedrijf dat zich op NFC-betalingen heeft gestort. Onlangs introduceerde Google haar eigen betaaldienst: Google Wallet. Vooralsnog is de dienst alleen nog maar zeer beperkt beschikbaar in de Verenigde Staten en daarom nog niet bepaald een groot succes. Maar het verwachte succes lijkt om de hoek te liggen en dus zetten bedrijven hoog in om haar betaaldienst de grootste te maken. Zo heeft PayPal Google aangeklaagd vanwege Google Wallet omdat de dienst gebruik zou maken van beschermde handelsgeheimen van PayPal.

Bron: PayPal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu