PayPal lanceert Shopgids voor Android

shopgidsPayPal lanceerde vandaag de Nationale Mobiele Shopgids. Deze applicatie is een veredelde startpagina met links naar mobiele websites van winkels. Op de sites van deze winkels is het mogelijk om via PayPal te betalen, dus je hebt geen pinpas nodig. Ben je aan het werk en begint jouw maag te rammelen? Bestel een pizza via de mobiele website van New York Pizza. Met de Shopgids heb je de link naar de site bij de hand. Zin om vanavond een filmpje te pakken? Reserveer via de Shopgids een stoel bij een Pathé-bioscoop bij jou in de buurt. De Android-versie van de Shopgids bevat twee links: eentje naar de mobiele website van Pathé en een link naar de website van New York Pizza. Webmasters van mobiele winkels kunnen zich aanmelden bij PayPal om opgenomen te worden in de Shopgids.

Volgens Paypal kan er al bij 36 procent van de Nederlandse webshops met PayPal betaald worden. “Er wordt verwacht dat binnen vijf jaar vier procent van alle retailverkopen via de mobiele telefoon zal plaatsvinden”, zegt Eelco van Wijk, bestuursvoorzitter van PayPal Benelux. ” We zien nu al dat PayPal mobiel in het eerste kwartaal van dit jaar evenveel omzet genereerde als in heel 2009. De PayPal betaalapp, die in maart 2009 werd geïntroduceerd, werd in drie weken een miljoen keer gedownload. Met deze app willen we onze voortrekkersrol op het gebied van het nieuwe betalen verder benadrukken.”

Omdat twee linkjes naar de mobiele websites van Pathé en New York Pizza een beetje weinig is, heeft PayPal links naar interessante applicaties in de Android Market toegevoegd, zoals Layar en Music Plus. Het is een leuk begin, maar laten we hopen dat PayPal binnenkort meer links toevoegt.

De Shopgids is gratis te downloaden in de Android Market door de onderstaande QR-code te scannen. Heb je een iPhone? Download de applicatie dan via de iTunes Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.