paypal androidPayPal Mobile voor Android heeft een update gekregen. De belangrijkste nieuwe functie is ondersteuning van Bump. Dat houdt in dat Android-gebruikers met hun toestel in de hand kunnen ‘boksen’ om geld uit te wisselen. Bij het onderdeel Tools vind je voortaan de optie Bump. Eind 2009 opende Bump een API voor ontwikkelaars, zodat anderen ook gebruik kunnen maken van de uitwisseling door te bumpen. Het kan daarbij gaan om contactgegevens, maar ook om geld, zoals PayPal heeft gedaan.

paypal bumpEen tweede nieuwe functie is ‘Split the Check’. Dit houdt in dat je bij een restaurant meteen kunt berekenen hoeveel geld iedereen moet bijdragen aan een etentje of feestje. Je voert de bedragen in die iedereen moet betalen en PayPal verstuurt vanuit de mobiele app meteen een betaalverzoek aan je vrienden. Omdat PayPal werkt met e-mailadressen hoef je niet moeilijk te doen met rekeningnummers uitwisselen.

PayPal voor Android bestaat al ruim een jaar. Sinds oktober 2009 is er ook een Nederlandse Android-applicatie waarmee je geld aan vrienden (en wildvreemden) kunt betalen. De applicatie is gratis te downloaden uit de Android Market.

Via: PayPal Blog

Downloaden via Android-browser: PayPal Mobile

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.