PayPal start met betalingen binnen Android-applicaties

Redactie
22 mei 2010, 10:32
1 min leestijd
PayPal start met betalingen binnen Android-applicaties
paypal mobile library

Eerder kon je op Planet Android al lezen over betalingen die PayPal straks in Android-applicaties mogelijk gaat maken. Afgelopen vrijdag heeft PayPal op Google I/O het officiële startschot daarvoor gegeven. Er komt software aan waarmee ontwikkelaars betalingen binnen apps kunnen aanbieden. Net als bij iPhone-applicaties wordt het dan mogelijk om bijvoorbeeld een extra flitspaaldienst bij navigatiesoftware te bieden of gebruikers om een donatie te vragen. Nu zijn ontwikkelaars nog aangewezen op twee aparte apps: een gratis versie en een donatieversie.

PayPal’s oplossing is geschikt voor Android 1.5 en hoger. Je hebt er geen Google Checkout (en creditcard) voor nodig, maar kunt ook afrekenen wanneer er een normale bankrekening aan je PayPal-account is gekoppeld. PayPal vraagt voor elke transactie een vergoeding: dit varieert van 1,9 tot 2,9 procent van het verkoopbedrag plus 30 cent per transactie. Voor microbetalingen gelden kleinere bedragen: 5 procent plus 5 cent per transactie. PayPal’s Mobile Payment Library is al beschikbaar voor de iPhone. Nu komt Android erbij. Gelijktijdig brengt PayPal ook een toolkit uit (X Toolkit for Google App Engine) om te zorgen dat ontwikkelaars betalingen in hun apps kunnen managen.

Lees verder na de advertentie.

paypal betaling pizza

In de documentatie van de Android-library is een voorbeeld te vinden van een pizza-applicatie, waarbij klanten hun pizza binnen de app kunnen afrekenen.

Meer info: PayPal Mobile Library

Categorie: Financien
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's