PayPal introduceert betalen middels vingerafdruk voor Galaxy S5-gebruikers

PayPal vingerafdrukauthenticatiePayPal heeft zijn app met vingerafdrukauthenticatie beschikbaar gesteld voor bezitters van de Galaxy S5. Dat betekent dat zij vanaf nu met hun vingerafdruk kunnen inloggen en betalen in winkels die PayPal accepteren. Dat kan zowel mobiel als in de winkel zelf. PayPal biedt naar eigen zeggen ‘een veilige wallet in de cloud’, waarbij er geen gevoelige data wordt opgeslagen op de S5 zelf.

Dankzij speciale software is er sprake van veilige communicatie tussen de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 en PayPal. Alleen een gecodeerde sleutel waarmee PayPal de identiteit van klanten controleert, wordt gedeeld tussen de smartphone en PayPal. Je vingerafdruk wordt niet opslagen op de server van PayPal. In Nederland werkt de PayPal-app al bij winkels als V&D, Mediamarkt, Omoda, KLM, TomTom, Vistaprint, Abercrombie, Sony en Philips.

In onderstaande video is te zien hoe het betalen met vingerafdrukauthenticatie werkt. Gebruikers van de Galaxy S5 krijgen volgens PayPal aanbiedingen ter waarde van 50 euro bij verschillende winkeliers die PayPal accepteren. Wat deze precies zijn, is niet bekendgemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=XBLdOIRSvQU&feature=youtu.be

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S5 kopen

Wil je de Samsung Galaxy S5 kopen? De langverwachte smartphone is nu verkrijgbaar! In ons overzichtsartikel zetten we op een rijtje waar je het beste terecht kunt om de Galaxy S5 te bestellen, zowel los als in combinatie met een abonnement. Je vindt hier de beste  aanbiedingen, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt.

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Ben je niet op zoek naar de beste Galaxy S5 aanbiedingen, maar lees je liever nieuws? Check dan hieronder de laatste berichten met betrekking tot het toestel van Samsung.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.