Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

PC Monitor is de grote vriend van de systeem-admin

Redactie
13 juni 2012, 16:24
1 min leestijd
PC Monitor is de grote vriend van de systeem-admin
pc monitor

Als systeem-admin of pc-controlfreak komt PC Monitor als een geschenk uit de hemel. De Android-app controleert en beheert je aangesloten systemen en geeft je overal toegang tot de pc’s. PC Monitor beschikt over enorm veel mogelijkheden en ziet er door het Holo-uiterlijk ook nog eens beeldschoon uit. En dat is een unicum voor een dergelijke app.

De gratis versie van PC Monitor beheert tot maximaal drie systemen en bevat een proefversie van de server-modules (Exchange, Active Directory, Hyper-V, VMware, IIS) voor veertien dagen. Na die periode kun je nog steeds je systemen controleren, maar niet beheren. Als je van alle gemakken voorzien wilt zijn, betaal je 9 euro per computer per jaar. Een bedrag dat zeker te overzien is. Om de app te gebruiken, behoor je eerst de software van PC Monitor op je desktop, laptop of server te installeren. Daarnaast kun je ook via de browser je systemen in de gaten houden. De verbinding van PC Monitor is altijd versleuteld.

Lees verder na de advertentie.

PC Monitor bestaat voornamelijk uit drie tabbladen: controleren, commando’s en notificaties. In het tabblad controleren kun je bijvoorbeeld de de CPU-status, uptime, processen en logs zien. Het commando-tabblad geeft je onder andere de mogelijkheid om services te starten, pauzeren en te stoppen en de notificaties waarschuwen je wanneer een computer offline gaat, de batterij-status te laag wordt, het geheugen te veel wordt gebruikt en wanneer een gebruiker in- of uitlogt.

De app werkt met systemen die draaien op Windows XP en hoger, Windows Server 2003 en hoger, alle grote distributies van Linux (waaronder Ubuntu) en OSX 10.6 en hoger.

Download: PC Monitor (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu